Tällainen on vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto

Touko Aalto on 33-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Jyväskylästä

Touko Aalto
Touko Aalto
Touko AaltoMarkku Rantala / Yle

Ensimmäisen kauden 33-vuotias kansanedustaja Touko Aalto oli kevään kuntavaaleissa vihreiden Jyväskylän voiton takuumies.

Maakunnissa pitkään kärvistelleille vihreille Jyväskylän valtaaminen oli vakuuttava näyttö siitä, miten kannatus saadaan kasvuun myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Aalto on syntynyt Savonlinnassa ja varttunut Joensuussa.

Tampereen puoluekokouksessa nähtiin, että saavutus kuntavaaleissa oli alkusoittoa Aallon nousulle puolueen ykköseksi. Aalto on sanonut haluavansa vahvistaa vihreiden asemaa koko Suomen yleispuolueena.

Opiskelijapolitiikassa aloittanut Aalto on toiminut vihreissä vuodesta 2007. Jyväskylän kaupunginvaltuustossa hän on istunut vuodesta 2008 asti. Samana vuonna hän valmistui yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi.

Aalto nousee puolueen puheenjohtajaksi varapuheenjohtajan paikalta. Edellisellä hallituskaudella hän työskenteli eduskunnassa kansanedustaja Jani Toivolan avustajana.

Puoluetovereilta Aalto on saanut kiitosta vakuuttavista julkisista esiintymisistä ja huolellisesta perehtymisestä asiakysymyksiin. Erikseen mainitaan erityisesti sote-uudistukseen ja talouspolitiikkaan liittyvä osaaminen.

Katso tästä Touko Aallon vastauksen Ylen kuntavaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun).