Savolaiset hulahulaantuivat tanssimaan Kuopion torilla – katso video

Juhannuksen maailmanennätystanssiin on ilmoittautunut mukaan jo 500 juhlapaikkaa.

tanssi
Hulahula -tanssin ohjeistusta Kuopion torilla.

Tanssi on aina ollut osa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia, mutta ihan tällaista ei Kuopion torilla liene ennen nähty: sadat savolaiset innostuivat pyörittämään lantioitaan, nostelemaan käsiään, laulamaan ja tanssimaan Hulahulaa. "Mualiman napa" muuttui muutaman minuutin ajaksi osaksi Hulahula Suomea.

Hulahula-kappale soi lähes tauotta jo ennen toritapahtumaa, kun tanssiviikon juhlakulkue vaelsi tanssien ja laulaen kohti kauppatoria. Kulkueen nuorimmille Robinin laulun sanat ja liikkeet olivat itsestäänselviä, kun taas iäkkäämmille niin liikkeet kuin sanatkin alkoivat tulla tutummaksi vasta kulkueen edetessä kohti toria.

Savolainen versio sytytti

Kauppatorilla kulkue ja paikalla ollut toriyleisö kerääntyivät yhdessä lavan eteen esittämään Hulahula-tanssin vielä kerran.

Jorma Uotinen ottaa yleisön vastaan Kuopion torilla ennen hulahula -tanssia.
Joonas Nieminen / Yle

Yhteistanssi onnistui, sillä kuopiolainen tanssinopettaja Sirpa Möksy oli tehnyt tanssista oman savolaisen version. Tanssin koreografia oli tehty niin yksinkertaiseksi, että sen saattoi oppia välittömästi seuraamalla Möksyn liikkeitä lavalla.

Tavoitteena tanssin maailmanennätys

Ympäri Suomea järjestetty Hulahula Suomi -kiertue päättyy juhannusaattona klo 22, jolloin Suomessa tanssitaan samalla kellonlyömällä ympäri maata. Tanssimaan on tähän mennessä ilmoittautunut jo viisisataa juhlapaikkaa.

Kampanjan järjestelyissä on mukana Ylen toimittaja Tiia Lappalainen, jonka mukaan määrä ei pääty suinkaan tähän.

– Uusia ilmoittautumisia tulee koko ajan. Ensi viikolla pärähtää, hän nauraa.

Lappalaisen mukaan erityisen aktiivisia on oltu länsirannikolla ja saaristossa. Myös aivan pienistä kylistä on ilmoitettu mukaan useita tapahtumia.

Kiertue huipentuu Mikkeliin

Ylen Hulahula Suomi -kiertue huipentuu juhannusaattona Mikkeliin. Kaupungin satamaan rakennetaan ravintolalaivan kannelle Hulahula-studio, josta seurataan juhannuksen viettoa lähes kolmessakymmenessä eri paikassa.

Yle lähettää tv-ohjelman suorana.