Silmähoitoihin pääsee aiempaa nopeammin Kanta-Hämeen keskussairaalassa

Erikoissairaanhoidon jonoja on onnistuttu lyhentämään Kanta-Hämeessä. Suurin parannus on tehty silmätautien erikoisalalla.

sairaanhoito
Kaihileikkaus käynnissä
Yle

Hoitojonojen purkaminen on onnistunut Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Johtajaylilääkäri Seppo Ranta kertoo, että keskussairaalassa on kiinnitetty kautta linjan huomiota hoidon saatavuuteen.

Suurin parannus on tehty silmätautien poliklinikalla. Vielä viime syksynä yli puoli vuotta silmiensä hoitoa jonottaneita oli 150. Nyt heitä on alle kymmenen.

Silmäjonojen lyhentäminen on onnistunut, vaikka etenkin iäkkäiden silmäpotilaiden määrä kasvaa koko ajan.

– Silmäpuolella on muutettu hoitokäytäntöjä, kertoo johtajaylilääkäri Seppo Ranta. Lisäksi olemme palkanneet muun muassa yhden silmälääkärin lisää ja pian myös Riihimäellä voidaan tehdä silmätoimenpiteitä.

Huonoin jonotilanne Kanta-Hämeessä on yhä plastiikkakirurgian puolella. Sinne tarvittaisiin Rannan mukaan toinen kirurgi helpottamaan jonotilannetta

– Mutta plastiikkakirurgia on vaikea löytää, harmittelee johtajaylilääkäri Seppo Ranta. Nyt joudumme ostamaan plastiikkakirurgisia hoitoja ulkopuolelta, jotta puolen vuoden määräaika ei ylittyisi.