Hyppää sisältöön

Halla-aho: Uuteen vaihtoehtoon loikanneet ulos puolueesta ja kunnanvaltuustoryhmistä

Uusi vaihtoehto -ryhmään loikanneet ovat vahingoittaneet puoluetta, todetaan erottamisesta kertovassa kirjeessä. Halla-ahon mukaan palata voivat vielä ne, jotka tekivät ratkaisunsa pikaistuksissaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Perussuomalaisten puoluehallitus on päättänyt lähettää ryhmästä loikanneille kansanedustajille ilmoituksen puoluejäsenyyden lakkaamisesta.

Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan erottamiskirjeessä todetaan, että Uusi vaihtoehto -ryhmään loikanneiden edustajien toiminta on vahingoittanut puoluetta.

– On useita henkilöitä, joiden voidaan painavista syistä epäillä vahingoittaneen tätä puoluetta.

Lisäksi kuntien ja kaupunkien valtuustoryhmiä on ohjeistettu erottamaan samat henkilöt Perussuomalaisten ryhmistä.

Halla-ahon mukaan kirjeen saaneilla on heinäkuuhun asti aikaa valittaa eroilmoituksesta. Hän sanoo toivovansa, että ne jotka painostettiin loikkaamaan harkitsisivat asiaa vielä uudelleen.

– Osa ihmisistä toimi hetken paineessa ja hämmennyksessä ja toiveemme on, että he harkitsisivat uudelleen.

Yhteensä 20 kansanedustajaa jätti perussuomalaisten eduskuntaryhmän sen jälkeen, kun Jussi Halla-aho oli valittu puolueen puheenjohtajaksi. Lähteneet perustivat oman, Uusi vaihtoehto -nimisen ryhmän.

Halla-ahon mukaan puolue on menettänyt tapahtumien seurauksena 150 jäsentä. Samaan aikaan 180 uutta henkilöä on hakenut jäsenyyttä.

_Tekstiä muokattu 18.45: Lisätty kommentti toiveesta, että osa harkitsisi lähtöään. _

Tarkennettu 17.6 lausetta:  Lisäksi kuntien ja kaupunkien valtuustoryhmiä on ohjeistettu erottamaan samat henkilöt Perussuomalaisten ryhmistä.

.
.