Britannian pääministeri tapasi lopulta tornitalon palon uhreja: Lupasi lähes kuuden miljoonan apupaketin

Palossa kuolleiden ihmisten lukumäärä nousi perjantaina kolmeenkymmeneen. Pääministeri tapasi palosta selvinneitä vasta voimakkaan arvosteluryöpyn jälkeen.

Ulkomaat
Palanut tornitalo Lontoossa 16. kesäkuuta 2017. Palomiehiä on talon sisällä tutkimassa tuhoja.
Lontoossa palaneen tornitalon raunioilla on tänään jatkettu poikkeuksellisen tulipalon syttymissyyn etsimistä.Chris J Ratcliffe / AFP

Lontoossa palaneen tornitalon raunioilla on tänään jatkettu poikkeuksellisen tulipalon syttymissyyn etsimistä.

On mahdollista, että rakennuksen remontin yhteydessä vuonna 2016 rakennusmiehet olisivat laittaneet rakennuksen seiniin halvempaa, herkemmin palavaa materiaalia, kertoo Guardian.

Se selittäisi ainakin osittain, miksi palo eteni poikkeuksellisen nopeasti ja raivokkaasti.

Samaan aikaan mielenosoittajat vaativat äänekkäästi oikeutta Kensingtonin ja Chelsean kaupungintalojen edustoilla.

Lontoo kärsii kroonisesta asuntopulasta ja kotinsa menetti palossa kuutisen sataa ihmistä. 120 asuntoa tuhoutui.

Lontoon pormestari Sadiq Khan lähetti pääministeri Theresa Maylle avoimen kirjeen, jossa hän vaati pääministeriltä tekoja tulipalon uhrien auttamiseksi.

Aiemmin päivällä pääministeri joutui voimakkaan arvostelun kohteeksi, kun näytti siltä, että hän ei aio vierailla tulipalosta pelastuneiden luona lainkaan. Sen sijaan paikalla kävivät kuningatar Elisabet ja prinssi William.

Lupaus rahallisesta avusta ei tyynnyttänyt vihaisimpia asukkaita

Arvostelun jälkeen paikalle saapui lopulta myös pääministeri May raskaan poliisivartioinnin saattamana. May tapasi asukkaita, palon uhreja ja paikallisia johtajia.

Samalla hän lupasi viisi miljoonaa puntaa eli lähes kuusi miljoonaa euroa asuntojärjestelyihin, vapaaehtoistyöhön ja muuhun apuun.

May lupasi lisäksi vielä tarkastella, mitä muuta valtio voisi tapauksen johdosta tehdä.

Mayn lupaukset eivät kuitenkaan tyydyttäneet vihaisimpia mielenosoittajia, jotka juoksivat Mayn auton perässä ja jatkoivat huuteluaan hänelle, kertoo Reutersin kuvaaja.

AP, Reuters