Yhdysvaltain sotalaiva törmäsi rahtialukseen Japanin aluevesillä – seitsemän miehistön jäsentä kateissa

USS Fitzgeraldin kapteeni ja kaksi muuta miehistön jäsentä ovat loukkaantuneet. Alus vaurioitui, mutta ei ole vaarassa upota.

Yhdysvaltain laivasto
Yhdysvaltain laivaston hävittäjä USS Fitzgerald on saanut vaurioita törmättyään rahtilaukseen Japanissa. Kuvassa alus 1.6. 2017 Japaninmerellä.
Yhdysvaltain laivaston hävittäjä USS Fitzgerald on saanut vaurioita törmättyään rahtilaukseen Japanissa. Kuvassa alus 1.6. 2017 Japaninmerellä. EPA/Petty Officer 3rd Class Kelsey Adams

Yhdysvaltain laivaston hävittäjä USS Fitzgerald ja Filippiinien lipun alla purjehtiva rahtialus ovat törmänneet Japanin etelärannikon lähettyvillä. Seitsemän USS Fitzgeraldin miehistön jäsentä on kateissa ja kolme on loukkaantunut, Yhdysvaltain laivasto ilmoittaa.

Loukkaantuneiden joukossa on USS Fitzgeraldin kapteeni Bryce Benson.

Yhdysvaltain laivaston mukaan törmäys tapahtui paikallista aikaa puoli kolmen aikaan lauantaiaamuna merialueella, joka sijaitsee Yokosukan kaupungista lounaaseen.

Yhdysvaltain laivaston mukaan sen USS Fitzgerald -hävittäjä on vaurioitunut tyyrpuurin puolelta ja alukseen on päässyt vettä. Japanin rannikkovartioston mukaan alus ei ole vaarassa upota, vaikka vettä on päässyt sisään. Rahtialus puolestaan pääsee seilaamaan omin voimin.

Japanin rannikkovartiosto on lähettänyt törmäyspaikalle viisi alusta, kaksi lentokonetta ja pelastushenkilöstöä etsimään kadoksissa olevia. Törmäyksen syy ei ollut heti tiedossa, mutta Japanin yleisradio NHK kertoi, että 222-metrinen rahtialus oli tehnyt jyrkän käännöksen suunnilleen onnettomuuden aikaan.

Lähteet: Reuters, AP, STT, AFP

_Päivitetty kello 8.40 tietoja loukkaantuneista. _