Paraislaiset Holkon siskokset tuplavoittoon kansainvälisessä kuvataidekilpailussa

Voittajat valittiin satojentuhansien piirustusten joukosta.

piirustus
Hilma Holkon piirustus
Hilma Holkon voittotyö kuvataidekilpailussa.OP Ryhmä

Suomalaismenestys maailman suurimmassa kuvataidekilpailussa oli tänä vuonna huikea. 700 000 piirtäjän joukosta voittajiksi valittiin Paraisilta kotoisin olevat Holkon sisarukset Hilma ja Kaisla. He voittivat oman sarjansa.

Hilma Holkko voitti 6–8-vuotiaiden sarjassa ja hänen sisarensa Kaisla Holkko voitti 9–10-vuotiaiden sarjan. Piirustuskilpailun pääteemana oli tänä vuonna Ystävyys on värikästä.

– Hilma voitti oman sarjansa kansainvälisesti myös viime vuonna, eli hänelle tämä oli jo toinen perättäinen voitto. Kaislan työ erottui omassa sarjassaan. Mitään kotikenttäetua suomalaisilla ei tässä ollut, vaikka finaali pidettiinkin tänä vuonna Helsingissä. Töiden taso oli tänäkin vuonna hyvin korkea, sanoo palkintoraadissa OP Ryhmää edustanut Brand Manager Petteri Mesikämmen.

Suomalaiset menestyivät kansainvälisessä loppukilpailussa erinomaisesti. 11-14-vuotiaiden sarjan voitti itävaltalainen Alma Moser, ja tässä sarjassa kolmanneksi sijoittui Elina Mäkiranta Alavudelta, kerrotaan OP ryhmän tiedotteessa.

Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuvat kansallisten kilpailujen voittajatyöt. Suomen lisäksi taidekilpailuun osallistuu lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

Kaisla Holkon piirustus
Kaisla Holkon voittotyö kuvataidekilpailussa. OP Ryhmä