Britannian poliisi: Tornitalopalon jäljiltä kateissa 58 ihmistä – kaikkien oletetaan kuolleen

Tornitalopalon uhriluku on noussut rajusti. Poliisi kertoo raivaustyöntekijöiden saavuttaneen talon ylimmät kerrokset.

Tornitalotulipalo
Pelastushenkilöstöä.
Ben Stansall / AFP

Lontoon tornitalon keskiviikkoisen suurpalon uhriluku on noussut. Viranomaiset olettavat, että 58 ihmistä, joiden tiedetään olleen talossa palohetkellä ja joiden on ilmoitettu olevan kateissa, ovat menehtyneet palossa.

Asiasta kertoi tapausta tutkiva Lontoon poliisi tiedotustilaisuudessa. Poliisi kertoo raivaustyöntekijöiden päässeen rakennuksen ylimpiin kerroksiin asti.

Poliisin mukaan uhrien määrä voi vielä muuttua, sillä luku 58 perustuu omaisten ja ystävien ilmoituksiin kadonneista henkilöistä.

– Olemme työskennelleet väsymättä selvittääksemme, kuinka monta ihmistä Grenfell Towerissa oli sinä yönä. Tässä vaiheessa emme pysty sanomaan, ovatko he turvassa ja kunnossa, poliisipäällikkö Stuart Cundy kertoi.

– 58 Grenfell Towerissa sinä yönä ollutta ihmistä on kadoksissa ja valitettavasti joudun olettamaan, että he ovat kuolleet.

16 ihmisten ruumiit on löydetty palaneesta tornitalosta ja viety ruumishuoneelle. Kaikkien kuolleiden ruumiiden löytämisen ja identifioimisen uskotaan kestävän viikkoja.

Mikäli kuolonuhrien määräksi vahvistuu 58, Grenfell Towerin palosta tulee eniten kuolonuhreja vaatinut palo Britanniassa toisen maailmansodan jälkeen.

Lähteet: AFP, AP, Reuters