1. yle.fi
  2. Uutiset

Vantaalaista naisvoimistelua, mölkkyä, humppaa – Näin Suomi markkinoi itseään Valkoisen talon edustalla

Suomen Washingtonin suurlähetystön ja vapaaehtoisten järjestämä FinFun-tapahtuma pidettiin paraatipaikalla Yhdysvaltain pääkaupungissa.

Ulkomaat
Uutisvideot: Näin satavuotias Suomi markkinoi itseään Valkoisen talon edustalla
Uutisvideot: Näin satavuotias Suomi markkinoi itseään Valkoisen talon edustalla

Washington-monumentin ja Valkoisen talon tuntumassa Mallilla järjestetyn Suomi-tapahtuman lupaprosessi kesti melkein vuoden.

Lopulta lupa heltisi viimein maanantaina ja lauantaina Suomi esittäytyi amerikkalaisille paraatipaikalla naisvoimisteluesityksellä, mölkyllä, polttopallolla ja pahvisilla Angry Birdseillä. Kävijöille tarjottiin myös mahdollisuus kokeilla, miltä tuntuu humpata.

– Mukana on suurlähetystön väkeä, heidän perheitään, suomalaisten järjestöjen edustajia, amerikkalaisia Suomen ystäviä ja voimisteluryhmä Vantaalta, Team Ajattomat. Neliosaisessa esityksessään he esittävät Suomen historiaa. Hieno esitys, suorastaan liikuttava, kertoo Washingtonin suurlähettiläs Kirsti Kauppi.

Eikä Suomi-tapahtumaa ilman saunaa. Amerikkaa parhaillaan kiertävä liikkuva Suomi-sauna ei tosin ollut mukana Washingtonin tapahtumassa muutoin kuin puheissa, sillä pääkaupunkiin sauna ehtii vasta joulukuussa. Tällä hetkellä sauna on päässyt Wisconsiniin saakka ja seuraavaksi se matkaa Michiganiin.

Presidentti Trump lensi kopterillaan yli

Perhetapahtuma järjestettiin satavuotiaan Suomen kunniaksi.

Lehdistöneuvos Sanna Kangasharju kertoo, että lähetystö haki lupaa pienelle, 400 hengen tapahtumalle.

– Puistotapahtuman väkimäärää on vaikea laskea, mutta myytyjen arpalippujen perusteella tapahtuma yli tuplasi yleisötavoitteensa.

Suomalaisjärjestäjät ovat olleet tyytyväisiä tapahtuman näkyvyyteen. Kangasharjun mukaan muiden maiden suurlähetystöt ovat hieman kateellisina kyselleet, kuinka suomalaisten onnistui päästä niin näkyvälle paikalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpkin saattoi nähdä tapahtumasta vilauksen, sillä hän lensi helikopterillaan sen yli matkallaan kohti presidentin kesähuvilaa Camp Davidissä.

Jutun yleisömäärätiedot korjattu 18.6. kello 7.06.

Lue seuraavaksi