1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yhdysvaltain laivasto

Yhdysvaltain laivasto: Sotalaivan törmäyksessä kadonneita miehistön jäseniä löydetty kuolleina

Seitsemän kateissa olleen sotilaan etsinnät on lopetettu. Kuolonuhrien tarkkaa määrää ei ole kerrottu.

USS Fitzgerald palaamassa Yokosukan satamaan. Aluksen radiohuoneen, konehuoneen ja kahden makuuosaston on kerrottu vaurioituneen onnettomuudessa. Kuva: Franck Robichon / EPA

Yhdysvaltain laivaston sukeltajat ovat löytäneet lauantaisessa onnettomuudessa kadonneiden miehistön jäsenten ruumiita, laivasto ilmoitti varhain sunnuntaina. Tiedotteessa ei kerrota ruumiiden määrää, mutta niitä kerrotaan olevan useita.

Myöhemmin sunnuntaina laivasto vahvisti, että uhrien etsinnät on lopetettu. Kateissa on ollut kaikkiaan seitsemän miehistön jäsentä. 

Yhdysvaltalaishävittäjä USS Fitzgerald törmäsi eilen lauantaina Japanin rannikolla paljon itseään suurempaan rahtialukseen. USS Fitzgerald vaurioitui, mutta pääsi hinaajan avustamana satamaan.

Ruumiit löydettiin USS Fitzgeraldin sisältä tiloista, jotka vaurioituivat törmäyksessä.

Yhdysvaltain 7. laivaston komentajan, vara-amiraali Joseph Aucoinin mukaan törmäyksestä aiheutui iso repeämä vesirajan alapuolella, ja USS Fitzgerald oli vaarassa upota. Aucoinin mukaan laiva voidaan korjata, mutta siihen menee todennäköisesti kuukausia.

Aucoin kieltäytyi sanomasta, montako ruumista on löydetty. Hän kertoi, että kadonneiden etsinnät on pysäytetty.

Onnettomuuden syytä ei toistaiseksi tiedetä: sää oli törmäyksen aikaan tyyni. Laivalla oli yli 200 hengen miehistö. Ainakin kolme miehistön jäsentä loukkaantui, heidän joukossaan laivan kapteeni.

Lähteet: AFP, AP, Reuters, STT

Lue myös:

Yhdysvaltain sotalaiva törmäsi rahtialukseen Japanin aluevesillä – seitsemän miehistön jäsentä kateissa