Juhannusta vietetään vilpoisessa säässä – runsaita sateita ei ole luvassa

Kylmintä juhannuksena on Keski- ja Pohjois-Lapissa.

sää
Miehet grillaavat sateessa.
Suomalaiset joutuvat viettämään kesälomaansa tavallista viileämmässä ja sateisemmassa säässä, jos kuukausiennuste pitää paikkansa.Mika Kanerva / Yle

Juhannusta vietetään ensi viikon lopulla vilpoisessa säässä. Keskikesän juhlan aikaan lämpötilat ovat lähes koko maassa 10–15 asteen haarukassa.

– Ja jos on vähänkään pilvisyyttä, niin se on lähempänä kymmentä astetta tai jopa vähän sen alle, varsinkin maan keskiosassa ja pohjoisessa, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Juha Jantunen.

Kylmimmillään sää lienee juhannusaaton tienoilla perjantaina, jolloin 15 asteeseen ei välttämättä päästä edes etelässä. Sunnuntaina lämpötila saattaa olla 15–16 asteen välillä maan etelä- ja keskiosassa.

Kylmintä juhannuksena on Keski- ja Pohjois-Lapissa, päivälämpötilojen ollessa etenkin perjantaina ja lauantaina 7–8 astetta.

Suurempia sateita ei ole luvassa.

– Sunnuntain tietämissä Suomen eteläpuolelta menee matapaine, joka tarkoittaa sitä, että päivä voi olla sateisin maan eteläosassa. Se tarkoittaa lähinnä sitä, että pienet kuurosateet korvautuvat selvemmillä vesisateilla, Jantunen kertoo.