Yli 20 loukkaantui, kun Pariisista Kiinaan matkalla ollut kone joutui turbulenssiin

Yksi loukkaantuneista matkustajista kertoo turbulenssin kestäneen noin kymmenen minuuttia.

tapaturmat
China Eastern -yhtiön lentokone Taipei Songshanin lentokentällä.
China Eastern -yhtiön lentokone Taipei Songshanin lentokentällä.David Chang / EPA

Ainakin 26 ihmistä on loukkaantunut, kun Pariisista Kunmingiin Kiinaan matkalla ollut lentokone joutui turbulenssiin. China Eastern Airlinesin lento oli laskeutumassa Kunming Changshuin kansainväliselle kentälle, kun se joutui turbulenssiin, kertovat Kiinan valtiolliset mediat.

Matkustajat saivat turbulenssissa murtumia, syviä haavoja ja pehmytkudosvammoja. Neljän matkustajan kerrotaan loukkaantuneen vakavasti.

– Tunsimme voimakasta turbulenssia kahdesti ja lievää turbulenssia kolmesti. Se kesti noin kymmenen minuuttia, kertoo lievästi loukkaantunut matkustaja Zhang valtiolliselle Xinhua-uutistoimistolle.

Loukkaantuneiden matkustajien kansallisuuksia ei ole kerrottu. China Eastern Airlines kertoo tarjonneensa matkustajille lääkärin palveluja.

Kone laskeutui Kunming Changshuin kansainväliselle kentälle kello 9 paikallista aikaa, tunnin aikataulusta myöhässä.

– Taputimme käsiämme, kun kone laskeutui turvallisesti. Olemme onnekkaita, kun emme syöksyneet maahan, kertoo loukkaantunut matkustaja Shang Xinhualle.

Saman lentoyhtiön kone joutui viikko sitten palaamaan takaisin Australian Sydneyyn, kun koneen toisen moottorin koteloon repesi lennon aikana yli metrin pituinen reikä.

Lähteet: AFP