Länsimaalaisten suosimaan lomanviettopaikkaan hyökätty Malissa – kaksi kuollut

Malin turvallisuusministeriön mukaan 20 panttivankia on vapautettu.

Mali
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Länsimaalaisten suosimaan lomanviettopaikkaan on hyökätty Malissa Länsi-Afrikassa. Ainakin kaksi ihmistä kuoli hyökkäyksessä, kertoo maan turvallisuusministeriö.

Turvallisuusministeriön mukaan noin 20 panttivankia on vapautettu. Le Campement Kangaba -niminen turistikohde sijaitsee Dougourakorossa Malin pääkaupungin Bamakon liepeillä.

Silminnäkijät kertoivat uutistoimisto AFP:lle kuulleensa lomakohteesta laukauksia. Paikasta nousi myös savua ja ainakin yksi rakennus syttyi tuleen.

Malin hallituksen mukaan iskusta epäillään jihadisteja.

Malin armeijan sotilaat ja Ranskan terrorismin vastaiset joukot ovat olleet turvaamassa tilannetta.

Bamakossa isku hotelliin marraskuussa 2015

Mali on taistellut jihadistien kapinaa vastaan useiden vuosien ajan. Islamisteja on etenkin maan keski- ja pohjoisosissa. He ovat tehneet lukuisia hyökkäyksiä siviilejä ja sotilaita vastaan. Kohteina ovat olleet myös Ranskan ja YK:n maahan sijoittamat joukot.

Bamakossa tehtiin verinen isku marraskuussa 2015. Silloin asemiehet hyökkäsivät Radisson Blu -hotelliin ja tappoivat parikymmentä ihmistä.

Ääri-islamilainen ryhmä al-Mourabitou ilmoitti tehneensä iskun yhdessä al-Qaidan afrikkalaisen osaston kanssa.

Maahan julistettiin iskun jälkeen hätätila, jota on jatkettu useita kertoja, viimeksi huhtikuussa. Se on voimassa kuusi kuukautta.

Lähteet: AFP, Reuters, AP