1. yle.fi
  2. Uutiset

Portugalin paloalueen lähellä asuva: Alue ei erityisesti suomalaismatkailijoiden suosiossa

Paloalueen eteläpuolella asuva Mika Palo kertoo, että paloalue on mäntymetsien peittämää vuoristoa, jota halkoo A13-moottoritie.

Ulkomaat
Maastopaloalue lähellä Mega Fundeiran kylää kuvattuna Portugalissa 18. kesäkuuta.
Maastopaloalue lähellä Mega Fundeiran kylää kuvattuna Portugalissa 18. kesäkuuta. Miguel Riopa / AFP

Portugalin Tomarissa, noin 50 kilometriä palopaikalta etelään asuva matkailualalla työskentelevä Mika Palo kertoi sunnuntai-iltana, ettei ainakaan hänen korviinsa ole tullut tietoa, että suomalaisia olisi vahingoittunut paloalueella.

– Tällä seudulla ei juurikaan asu suomalaisia eikä tämä ole erityisesti matkailijoiden suosimaa aluetta muutoin, kuin että A13-moottiritie kulkee alueen läpi. Ilmeisesti moottoritie on ollut suljettuna ainakin osan aikaa, Palo sanoo.

– Eilen taivas oli mustana sankasta savusta. Näkyvyys on paloalueella ollut varmasti hyvin heikko, kun on yritetty paeta. Tänäänkin on ilmassa ollut savua, mutta ei niin paljon kuin eilen illalla, tuulen suuntakin tietenkin vaikuttaa, hän kuvailee.

Palon mukaan paloalue on mäntymetsien peittämää kukkulaista vuoristoseutua.

– Täällä on tällä hetkellä hyvin kuivaa ja lämpötila on ollut 43 asteen tietämillä, hän kertoo.

– Meillä Portugalissa metsäpalot ovat jokakesäistä todellisuutta. Tällä kertaa ne saavuttivat tuhoisat mittasuhteet, yleensä palokunnat ovat kyenneet suojaamaan asuinalueet.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka
Lue seuraavaksi