Koe uusi yle.fi

Yhdysvaltalaisjoukot ampuivat alas syyrialaiskoneen Syyriassa

Syyrian asevoimien käsitys tapahtumista poikkeaa liittouman tiedottamasta.

Syyria
SDF:n joukkojen jäseniä.
Syyrian demokraattisten voimien joukkojen jäseniä.Youssef Rabie Youssef / EPA

Syyriassa yhdysvaltalaisjoukot ovat ampuneet alas syyrialaisen taistelukoneen. Syyrialaiskone oli Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan hyökännyt Pohjois-Syyriassa Isisiä vastaan taistelevia joukkoja vastaan.

Yhdysvalojen johtaman liittouman mukaan Syyrian hallinnon SU-22 -tyypin taistelukone pommitti sunnuntaina liittouman tukemia Syyrian demokraattisten voimien taistelijoita. Tapaus sattui Raqqan maakunnassa etelään Tabqahin kaupungista. Kapinallisjoukot taistelevat alueella Isisin taitelijoita vastaan. Pommituksen seurauksena yhdysvaltalainen taistelukone ampui liittouman tukemia taistelijoita vastaan hyökänneen koneen.

Syyria asevoimien käsitys tapahtumista poikkeaa liittouman tiedottamasta. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi.

Yhdysvallat varoitti välikohtauksen jälkeen hyökkäyksistä sen tukemia joukkoja vastaan. Liittouman mukaan sen tehtävä on voittaa Isis, eikä se ole hakeutumassa taisteluihin Syyrian asevoimien tai Venäjän joukkojen kanssa. Yhdysvallat ilmoitti kuitenkin aikovansa puolustaa liittouman omia ja sen tukemia kapinallisia kaikelta uhalta.

Lähteet: AFP

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Aamukooste

Herätys: Viisi uutista, jotka sinun pitää tietää lauantaina

Joulusiivous

Haluatko päästä helpolla joulusiivouksesta?

Siivoustohtori antaa 5 vinkkiä

Aivovienti

Aivovuotoa vai kansainvälistymistä? – Tutkijoita lähtee yhä enemmän Suomesta

Sininen tulevaisuus

Sininen tulevaisuus aloittaa poikkeuksellisen puoluekokouksen – Paikka puoluekentästä haussa