Kiinalaismedia: Kiinalainen laivasto-osasto matkalla Itämerelle harjoittelemaan Venäjän kanssa

Mukana on "yksi Kiinan kehittyneimmistä ohjushävittäjistä", kirjoittaa Kiinan kommunistipuolueen englanninkielinen lehti.

Ulkomaat
Ohjushävittäjä Changsha kuvattuna saapuessaan Hainanin provinssissa sijaitsevaan Sanyan kaupunkiin 7. maaliskuuta 2017.
Ohjushävittäjä Changsha kuvattuna saapuessaan Hainanin provinssissa sijaitsevaan Sanyan kaupunkiin 7. maaliskuuta 2017.AOP

Kiinan laivasto järjestää Venäjän kanssa yhteisharjoituksen Itämerellä heinäkuussa, kertoo Kiinan valtionmedia.

Asiasta uutisoivat sekä maan virallinen uutistoimisto Xinhua (siirryt toiseen palveluun) että kommunistipuolueen virallisen lehden englanninkielinen versio Global Times (siirryt toiseen palveluun). Myös Venäjän valtion uutispalvelu Sputnik on julkaissut Global Timesin jutun.

Xinhuan ja Global Timesin mukaan kiinalainen laivasto-osasto lähti sunnuntaina eteläisellä Hainanin saarella sijaitsevasta Sanyan satamasta kohti Itämerta.

Global Times kirjoittaa, että matkaan lähti ohjushävittäjä, ohjusfregatti sekä apualus. Hävittäjän kerrotaan olevan 052D-tyyppiä ja "yksi Kiinan kehittyneimmistä".

Venäjän ja Kiinan yhteisharjoituksen nimi on Joint Sea 2017. Xinhuan mukaan harjoitus jatkuu syyskuussa Japaninmerellä ja Ohotanmerellä, joka sijaitsee läntisellä Tyynellämerellä.

Maat ovat järjestäneet yhteisiä laivastoharjoituksia aiempinakin vuosina. Tänä vuonna tarkoituksena on harjoitella pelastustehtäviä sekä rahtialusten suojaamista, kiinalaismediat kertovat.

Lähteet: STT, Yle