1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. meripelastus

Meri-Lappiin uusi meripelastusyhdistys – Kemin ja Tornion meripelastajat yhdistävät voimansa

Uusi meripelastusyhdistys aloittaa toimintansa ensi vuonna.

meripelastus
Tornion meripelastusvene.
Tornion meripelastusseuran puheenjohtaja Riku Hyttinen.Jari Vesa / Yle

Meri-Lappiin perustetaan uusi meripelastusyhdistys, joka korvaa Tornion ja Kemin erilliset yhdistykset. Tällä halutaan vähentää hallinnollisia töitä ja vapauttaa väkeä meripelastustehtäviin.

– Kahdella yhdistyksellä on yhteensä 31-32 erilaista toimihenkilötehtävää ja onhan se hullua pyörittää kahta organisaatiota päällekkäin, kertoo Tornion meripelastusseuran puheenjohtaja Riku Hyttinen.

Kemin ja Tornion yhdistykset ovat partioineet samalla toiminta-alueella Perämerellä, joten yhdistymistä pidetään järkevänä.

– Nyt pitää ihmisten kuvitella, että on se yksi paksu köysi mitä pitää vetää yhteen suuntaan. Toki olemme tehneet jo miehistönvaihtoa tehtävissä ja esimerkiksi minäkin olen ollut usein mukana Kemissä.

Uusi meripelastusyhdistys aloittaa toimintansa ensi vuonna.

– Se vaatii vielä paljon paperitöitä eli perustetaan uusi ja lopetetaan kaksi vanhaa. Kunnianhimoinen suunnitelma kuitenkin on, että 1.1.2018 ollaan uuden lipun alla. Uuden yhdistyksen nimeä ei ole vielä päätetty ja hyviä ehdotuksiakin otetaan vastaan, Hyttinen hymyilee.

Vapaaehtoisen meripelastuksen merkitys Meri-Lapissa on kasvanut, sillä Kemin Merivartioasemalla ei ole enää päivystystä. Lähin päivystävä meripelastusviranomainen on Virpiniemessä.

Lue seuraavaksi