Toyota sijoitti suomalaiseen Whim-liikennesovellukseen

Kymmenellä miljoonalla eurolla pääsee alkuun, arvioi Maas Globalin perustaja Sampo Hietanen.

Startup-yritys
Whim-sovellus puhelimen näytöllä.
Juha-Pekka Inkinen / Yle

Suomalainen liikennesovelluskehittäjä Maas Global on saanut huomattavan sijoituksen japanilaiselta autovalmistaja Toyotalta. Maas Global kertoo kasanneensa rahoittajilta yli 10 miljoonaa euroa rahoituskierroksella. Tärkeimmät sijoittajat ovat Toyota ja japanilainen vakuutusyhtiö Aioi Nissay Dowa.

Maasin Whim-niminen sovellus toimii pääkaupunkiseudulla. Yhtiön pyrkimys on laajentua kansainvälisille markkinoille, joiden arvon uskotaan ylittävän vuoteen 2030 mennessä jopa tuhat miljardia dollaria. (siirryt toiseen palveluun)

– Yksityisautoilu ei ole enää kauan mielekästä kaupungeissa, se on hidasta, kallista ja ympäristöä kuormittavaa. Suomi voi liikkumisen palveluiden kautta lunastaa paikkansa digitalisaation kärkimaana, kuvailee Maas Globalin perustaja ja toimitusjohtaja Sampo Hietanen.

Hietanen kommentoi yrityksen olevan avoin mahdollisuuksille.

– Emme keskity esimerkiksi vain Toyotaan, hän sanoo.

Keväällä 2015 perustetun Maas Globalin Whim-älypuhelinsovelluksella voi tilata ja maksaa joukkoliikenne-, taksi ja vuokra-automatkoja kuukausi- tai kertamaksulla. Palvelu on tarkoitus avata Iso-Britannian Länsi-Midlandsissa ja Alankomaiden pääkaupungissa Amsterdamissa tänä vuonna.

Maasin pääsijoittajia ovat muun muassa liikenneyhtiö Transdev, turkkilainen ajoneuvovalmistaja Karsan ja autoalan yritys Veho.

Lue myös:

Suomalainen sovellus haastaa autoilun muuallakin Euroopassa – "Yllättävä hinku tälle palvelulle"

Halpataksit ovat vasta alkua – Suomalainen startup aikoo mullistaa ihmisten liikkumisen globaalisti