1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viikonloppukooste

Lukemista viikonlopuksi: Yritykset huijaavat heikkoja tekoälyn avulla, tarina perusjätkä Harrista ja totuus juhannusmyyteistä

Tämä on Ylen uusi tuhti lukupaketti, josta löydät luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Viikonloppukooste

Juhannusmyytit murrettuna: Leiskuuko lempi, maistuuko makkara?

Kuvituskuva miehestä, joka grillaa sateessa.
Yle Uutisgrafiikka

Viina, makkara, rakkaus, ruuhkat. Asiantuntijat paljastavat kuinka moni tunnetuista juhannusmyyteistä pitää paikkansa.

Aku Ankan selailu keskeytti kokouksen – näin perussuomalainen Harri Tauriainen taistelee vasemmistovaltaa vastaan Suomen punaisimmassa kunnassa

Harri Tauriainen.
Minna Aula / Yle

Perussuomalaisiin Tony Halmeen innoittamana liittynyt Harri Tauriainen ei koskaan kokenut kotikaupunkinsa Kemin työväenaatteita omikseen.

Onnea, olet voittanut eurolla Iphonen – Näin yritykset meitä vedättävät

Grafiikka joss lentää sijoitustermistöä iäkkään naishenkilön ympärillä.

– Ihmisten ikääntyessä muisti heikkenee ja ajattelu hidastuu. Digitalisaatio ja tekoälyn kehitys taas helpottavat kuluttajien tunnistamista ja tarjousten kohdentamista niille, jotka ovat muita heikommassa asemassa, sanoo rahoituksen professori Matti Keloharju Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Valokuvia, jotka itsenäinen Suomi on halunnut unohtaa tai kätkeä varjoihin

Hääkuva
Maija-Leena ja Raymond Hay menivät naimisiin Helsingissä vuonna 1959, mutta hääjuhlia vietettiin vuoden päästä Yhdysvalloissa.Maija-Leena Hayn kotialbumi

Huume-Suomi, Helsingin siivottomat rannat, lapsityövoima, osattomuus. Kansallismuseon Julkinen ja kätketty Suomi -näyttely muistuttaa lähimenneisyytemme ilmiöistä, joista ei voi ylpeillä.

Yhdysvallat antoi suomalaiselle Maija-Leena Haylle rakkauden ja teki hänestä keraamikon – ”Taiteilijan itu oli siellä jossain”

Maija Hay katselee albumikuvia.
Maija-Leena Hay selaili hääkuviaan kotonaan Washingtonissa. Paula Vilén / Yle

Maija-Leena Hay, 80, tunsi nuorena niin suurta vetoa maailmalle, että häntä epäiltiin vaihdokkaaksi. Maailmanmatkaajan suunnitelmat muuttuivat, kun elämään käveli komea amerikkalaismies. Yhdysvalloista tuli Haylle koti, jossa hän uskalsi ruveta taiteilijaksi.

31-vuotias uraohjusprinssi nostettiin perijän paikalle – saudikuningas teki valtaistuinkamppailussa äkkiliikkeen

Muhammad bin Salman
Muhammad bin SalmanEtienne Laurent / EPA

Suosikkisarja Game of Thronesin uusia jaksoja joudutaan odottamaan vielä muutama viikko, mutta sillä aikaa kuninkaallisista valtataisteluista kiinnostuneet voivat seurata Saudi-Arabian kuningashuoneen käänteitä. Saudi-Arabian kruununprinssiksi nimettiin tällä viikolla nuori Muhammad bin Salman.

Lue seuraavaksi