Hyppää sisältöön

Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon nimeksi Sininen tulevaisuus

Emme hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta, ryhmä kuvailee tiedotteessaan.

Uuden vaihtoehdon ryhmäjohtaja Simon Elo (vas.), ministeri Sampo Terho ja varapuheenjohtaja Tiina Elovaara kertoivat uudesta perustettavasta puolueesta nimeltä Sininen Tulevaisuus ennen eduskunnan täysistuntoa maanantaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän tulevan puolueen nimeksi tulee Sininen tulevaisuus. Eduskuntaryhmän jäsenet ovat perustaneet yhdistyksen, joka on tarkoitus rekisteröidä puolueeksi.

Myös eduskuntaryhmän nimi vaihtuu Siniseksi tulevaisuudeksi. Yhdistys on tarkoitus viedä lähiaikoina puoluerekisteriin. Ryhmä kertoo tiedotteessaan, että kannattajakorttien kerääminen alkaa pian. Kokoon on saatava 5 000 kannattajaa, jotta puolue voidaan merkitä puoluerekisteriin.

Tiedotteessaan ryhmä kuvailee muun muassa uudistavansa puolueena Suomea jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen.

– Uskomme, että valtioiden tulee olla itsenäisiä toimijoita kansainvälisessä maailmassa. Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta, tiedotteessa kuvaillaan.

Ryhmän mukaan nimi Sininen tulevaisuus kuvastaa "vakautta, rauhaa, uudistusmielisyyttä, tuloksellisuutta ja isänmaallisuutta". Ruotsiksi nimi on suora käännös Blå framtiden. Englanniksi ryhmä on nimeltään Blue reform eli sininen uudistus.

Sampo Terhosta puheenjohtaja

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii perussuomalaisten puheenjohtajakamppailun Jussi Halla-aholle hävinnyt kulttuuriministeri Sampo Terho Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmästä. Terho saatetaan myöhemmin valita myös perustettavan puolueen puheenjohtajaksi.   

– Yhdistyksen papereihin minut on merkitty puheenjohtajaksi, mutta puolueen osalta on liian aikaista sanoa. Puolue sitten valitsee puheenjohtajan, kun se kokoontuu, Terho sanoi tänään eduskunnassa.

Yhdistyksellä ei tiettävästi ole vielä verkkosivuja, mutta osoite sininentulevaisuus.com johtaa kokoomuksen verkkosivuille. Verkkosivuista kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Viime tiistaina 20 perussuomalaisten kansanedustajaa jätti perussuomalaisten eduskuntaryhmän ja muodosti oman ryhmän, Uuden vaihtoehdon. Lähtijöiden joukossa olivat muun muassa kaikki perussuomalaiset ministerit ja eduskunnan puhemies Maria Lohela. He päätyivät lähtemään sen jälkeen, kun europarlamentaarikko Jussi Halla-aho valittiin 10. kesäkuuta puoluekokouksessa perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Maanantaina 12. kesäkuuta keskusta ja kokoomus kertoivat, etteivät ne jatka hallitustyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa. Halla-aho on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus päätyi jatkamaan entisellään Uuden vaihtoehdon irtauduttua perussuomalaisista.

Lue myös:

_* Päivitetty klo 14:14, lisätty Sampo Terhon kommentti tulevan puolueen puheenjohtajasta. _

.
.