"Lelusalakuljettaja" Rami Adham saapui oikeuden eteen – syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta kiristyksen yrityksestä ja pahoinpitelyistä

Laajaa julkisuutta hyväntekeväisyydellään saanut Rami Adham kiistää syytteet.

Kotimaa
Lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin epäiltyä pahoinpitelyä käsiteltiin Helsingin Käräjäoikeudessa 20. kesäkuuta 2017.
Lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin epäiltyä pahoinpitelyä ja dopingrikosta käsiteltiin Helsingin Käräjäoikeudessa 20. kesäkuuta 2017.Mikko Stig / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tiistaina suomensyyrialaisen Rami Adhamin pahoinpitely-, doping- ja veropetosjuttujen oikeuskäsittely.

Tiistaina oikeus käsitteli kiristyksen yritystä ja kahta pahoinpitelyä. Näistä epäillyistä rikoksista syyttäjä vaatii Adhamille ehdollista vankeusrangaistusta.

Haastehakemuksen mukaan Adham olisi vaatinut 460 euron perusteetonta velkaa vuonna 2015. Kun mies ei ollut suostunut maksamaan rahoja, Adham löi häntä ja toista miestä kasvoihin.

Adham kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Epäiltyjen rikosten oikeuskäsittely jatkuu vielä keskiviikkona. Silloin Rami Adham vastaa syytteisiin veropetoksesta, dopingrikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Aiemmin Adham on tuomittu ainakin neljästä pahoinpitelystä ja kahdesta dopingaineiden maahantuonnista.

Suomeen Adham on kertonut saapuneensa 1980-luvulla. Adham on saanut paljon julkisuutta niin kutsutuista lelusalakuljetuksistaan entiseen kotikaupunkiinsa Syyrian Aleppoon. Sittemmin hänen hyväntekeväisyytensä on joutunut toistuvasti epäilyttävään valoon (siirryt toiseen palveluun).

Varainkeruurikokset syyteharkintaan kesällä

Keskusrikospoliisi on kiinnostustunut Rami Adhamin avustustoimintaan liittyvästä varainkeruusta.

Käynnissä olevassa esitutkinnassa selvitetään, onko Adhamiin henkilöitynyt Suomi Syyria yhteisö ry (siirryt toiseen palveluun) kerännyt varoja Suomessa ja kansainvälisesti ilman lupaa tai rajoitetulla luvalla. Rahankeräysrikoksen lisäksi tutkinnassa on muita rikosnimikkeitä.

KRP:n rikosylikomisarion Tero Haapalan mukaan varainkeruutapauksen esitutkinta valmistuu heinäkuun loppuun mennessä. Lokakuussa 2016 alkanut tutkinta on pitkittynyt kansainvälisen yhteistyön takia.

Lisätty 20.6.2016 kello 13.19 Adhamin vastaus syytteisiin.