Hyökkääjät tappoivat viisi lomakylässä Malissa – Kaksi kuolleista oli EU:n henkilökuntaa

Al-Qaidaan kytköksissä oleva jihadistiryhmä on ilmoittanut tehneensä hyökkäyksen.

terrorismi
Le Campement Kangaba -lomakylä.
Malin turvallisuusjoukot tekivät etsintäoperaatioita Le Campement Kangaba -lomakylässä maanantaina.STR / EPA

Tunnistamattomat asemiehet tappoivat viisi ihmistä malilaisessa lomakylässä sunnuntai-iltana. Aiemmin uutistoimistot kertoivat, että kuolonuhreja oli neljä.

Tapettujen joukossa on kaksi EU:n Malin sotilaskoulutustehtävässä toiminutta henkeä. Toinen heistä oli portugalilainen EU-sotilas, toinen oli EU:n neuvottelukuntaan kuuluva malilainen.

Tiedot muista hyökkäyksessä kuolleista ovat ristiriitaisia. Uutistoimisto AP:n mukaan joukossa on yksi kiinalainen, yksi ranskalais-gabonilainen ja yksi malilainen henkilö. Aiemmin kerrottiin myös kamerunilaisesta uhrista.

Malin turvallisuusjoukot reagoivat nopeasti Le Campement Kangaba -nimiseen lomakylään tehtyyn terrori-iskuun. Malin turvallisuusministerin mukaan turvallisuusjoukot tappoivat neljä terroristia ja ottivat kiinni viisi. Operaatio lomakylässä kesti koko yön, ja sitä tukivat Ranskan ja YK:n joukot.

Turvallisuusjoukot pelastivat 36 panttivangiksi otettua lomakylän asukasta. Heidän joukossaan oli 13 Ranskan kansalaista.

Al-Qaidaan kytköksissä oleva jihadistiryhm äon ilmoittanut tehneensä hyökkäyksen. Malin turvallisuusministeriö ilmoittikin pian hyökkäyksen jälkeen, että se uskoi jihadistien olevan iskun takana. Mali on taistellut jihadistien kapinaa vastaan useiden vuosien ajan.

Le Campement Kangaba -lomakylä sijaitsee Dougourakorossa Malin pääkaupungin Bamakon liepeillä.

Lähteet: Reuters, AP, AFP