1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Sairaalakadun hoitotiimit sittenkin kauppakeskus Rinteenkulmaan

Muutto on todennäköisesti väliaikainen ja pysyvämpi sijoituspaikka voi olla kaupungintalo.

Rovaniemi
Tyhjä, Anttilan entinen liiketila kauppakeskus Rinteenkulmassa Rovaniemellä.
Terveyskeskuksen hoitotiimit ovat muuttamassa entisen Anttilan toiseen kerrokseen kauppakeskus Rinteenkulmassa.Antti Mikkola / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Sairaalakadun avoterveydenhuollosta siirtyy kolme hoitotiimiä kauppakeskus Rinteenkulmaan, mikä oli myös Rovaniemen perusturvalautakunnan kanta.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esitti kokouksessa, että kaupunginhallitus hyväksyy Rinteenkulman väliaikaisratkaisuna ja pysyvämpi ratkaisu suunnitellaan kaupungintalon virastotalon puoleiseen siipeen.

Kaupunginhallitus hyväksyi puheenjohtajansa Liisa Ansalan (kesk) muutosesityksen yksimielisesti. Siinä oli poistettu kaupunginjohtajan kokoukseen tuoman esityksen esityksen viimeinen lause, ja lopullinen esitys kuului: ”Poiketen tilaliikelaitoksen päätöksestä kaupunginhallitus päättää hyväksyä väliaikaisratkaisuna Rinteenkulmaan sijoittumisen kolmen tiimin osalta.”

– Päätös Sairaalakadun väistötiloista oli tärkeää tehdä välittömästi. Rinteenkulma tulee palvelemaan uudenlaista terveyspalveluiden järjestämisen ajatusmallia. On helpottavaa, että päätökset väliaikaisesta ratkaisusta on nyt tehty, Liisa Ansala kommentoi kaupungin tiedotteessa.

Liikelaitosten johtokunta päätti alkukuusta vastoin perusturvalautakunnan kantaa, että vastaanotto siirretään Sairaalakadun pihalle elementtirakennuksiin, ei Rinteenkulman kauppakeskukseen. Päätöstä kritisoitiin ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ansala käytti siihen otto-oikeutta.

Pikapolikin Rinteenkulmaan

Kaupungin perusturvapalveluiden mukaan elementtiratkaisu ja kauppakeskustilat eivät olleet vertailukelpoisia, koska elementtiratkaisussa ei oltu huomioitu tarveselvityksessä tehtyä huonetilaohjelmaa. Väistötiloihin halutaan nykyisenkaltaiset terveyskeskustoiminnot, ja siihen kauppakeskus on selvityksen mukaan parempi kuin elementtiratkaisu.

Nyt päätetyt avovastaanoton tilat ovat kuitenkin väliaikaisratkaisu.

– Pidempiaikainen terveyspalveluiden ratkaisu ja tilojen toteuttaminen osana kaupungintalon remonttia pitää arvioida erikseen. Sen osalta on tärkeää miettiä kaupungintalon palveluiden kokonaisuutta ja myös huomioida tulevan maakunnan tarjoamien sote-palveluiden kokonaisuus, Ansala sanoo tiedotteessa.

Jo aiemmin on päätetty, että osa keskusta-alueen tiimeistä sijoitetaan syksyllä Urheilukatu 5-7:n toiseen kerrokseen. Pikapoli sijoitetaan kauppakeskus Rinteenkulman tiloihin.

Kaupungintalon remontti takaisin valmisteluun

Samassa kokouksessa käsitelty kaupungintalon peruskorjauksen tarveselvitys päätettiin yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteluun. Kaupunginhallitus haluaa kattavamman selvityksen kaupungintalon tilojen erilaisista käyttömahdollisuuksista. Lisää tietoa halutaan myös maakunnan tilatarpeista.

Esityksenä oli, että kaupungintalon D-siipi (valtion virastotalon puoleinen siipi) korjattaisiin avoterveydenhuollon tarpeisiin ja C-siipi (kirjaston puoleinen siipi) koko konsernihallinnon tarpeisiin.

Lue seuraavaksi