Turunväylä saa uudet perustukset Espoossa – Tulvavaaran torjumiseen kuluu 80 kilometriä teräsbetonipaalua

Turunväylä rakennetaan kokonaan uudelleen vajaan kilometrin matkalta. Espoon Kirkkojärven kohdalla meneillään oleva tietyömaa kestää ensi vuoden loppuun asti.

tiet
Turunväylä Kirkkojärven kohdalla Espoossa nostetaan nykyisestä tasosta.
Turunväylä Kirkkojärven kohdalla Espoossa nostetaan nykyisestä tasosta.Ronnie Holmberg / Yle

Turunväylän autoilijoilta vaaditaan malttia ja kärsivällisyyttä tänä kesänä. Kehä III:n molemmin puolin on meneillään tie- ja siltatöitä, joista on merkittävää haittaa liikenteelle.

Kirkkojärven kohdalla tienpintaa nostetaan metrin verran ylöspäin. Käytännössä koko tie rakennetaan alusta asti uudestaan vajaan kilometrin matkalta. Pehmeään ja vajoavaan maastoon rakennettu tieosuus paalutetaan miltei koko urakka-alalta. Työmaalla kuluu teräsbetonipaalua yhteensä 80 000 metriä.

– Työmaan vieressä on kiertotie, jossa on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus käytössä, eli kyllähän tämä liikennettä haittaa. Maltti on valttia ja se on kaikkien etu, että noudatetaan niitä nopeusrajoituksia. Silloin sekä tienkäyttäjien että työntekijöiden on turvallista liikkua täällä, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi vetoaa.

Turunväylällä on menossa mittava remontti, joka nostaa tienpintaa noin metrin ylöspäin vajaan kilometrin matkalta.
Turunväylällä on menossa mittava remontti, joka nostaa tienpintaa noin metrin ylöspäin vajaan kilometrin matkalta.Yle

Kehä III:n ja Nupurin välillä on lisäksi meneillään ELY-keskuksen siltatöitä, jotka valmistuvat kuluvan vuoden aikana. Kirkkojärven kohdalla töitä tehdään ensi vuoden loppuun asti. Talvikuukausina moottoritie on kuitenkin normaalisti käytössä.

– Tämä tehdään kahdessa erässä, eli tänä vuonna Turkuun päin menevät kaistat ja ensi vuonna Helsinkiin päin menevät kaistat. Molempiin suuntiin on koko urakan ajan kaksi kaistaa käytössä, Hietaniemi lupaa.

Remontti tulee tarpeeseen, sillä moottoritie on vajonnut alaspäin noin metrin, ja sade- ja tulvavedet saattavat pahimmillaan nousta tielle. Samassa yhteydessä rakennetaan myös uusi moottoritien ylittävä kevyen liikenteen silta, joka tarjoaa turvallisen kulkuväylän Keski-Espoon urheilupuiston ja Kauniaisten Kasavuoren välille.

Turunväylän remontti maksaa 14 miljoonaa euroa ja se kuuluu valtion väylien korjausvelkaohjelmaan.