Lontoossa väkijoukkoon ajanut mies on pidätetty epäiltynä terroririkoksesta

Kymmenen ihmistä loukkaantui, kun kuljettaja ohjasi pakettiautonsa väkijoukkoon Finsbury Parkin moskeijan lähellä.

terrorismi
Poliisi partioi Finsbury Parkin moskeijan lähellä Lontoossa maanantaina.
Poliisi partioi Finsbury Parkin moskeijan lähellä Lontoossa maanantaina.Isabel Infantes / AFP

Lontoon poliisi on pidättänyt miehen, joka ohjasi autonsa väkijoukkoon Finsbury Parkin moskeijan lähellä. 47-vuotias mies on pidätetty epäiltynä terroririkoksesta.

Lontoon poliisipäällikkö totesi aiemmin maanantaina, että yliajo oli selkeä hyökkäys muslimeja vastaan. Poliisipäällikkö Cressida Dick myös lupasi lisätä muslimialueiden poliisisuojelua lähipäivinä.

Pääministeri Theresa May on tuominnut yliajon inhottavana terroritekona. Hän vieraili Finsbury Parkin moskeijassa aiemmin maanantaina. Hän tapasi muslimien lisäksi myös alueen muita väestöryhmiä.

Kymmenen ihmistä loukkaantui, kun kuljettaja ohjasi pakettiautonsa väkijoukkoon sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Lisäksi yksi ihminen kuoli, mutta hän oli saanut sairauskohtauksen ennen välikohtausta.

– Jatkamme sen tutkimista, onko hänen kuolemansa ja hyökkäyksen välillä yhteyttä, poliisi kirjoitti tiedotteessa.

Kaikki uhrit olivat muslimeja. Väkijoukko otti epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikalla. Poliisi uskoo hänen toimineen yksin.

Poliisi pidätti epäillyn miehen alun perin murhayrityksestä, mutta nyt pidätyksen perusteina ovat terrorismiin syyllistyminen, sen valmistelu tai siihen yllyttäminen.

Lähteet: AP, AFP, Reuters