Työttömyys jatkaa nopeaa sulamista Pirkanmaalla – työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa

Pirkanmaan työttömyysluvuissa tavoitellaan jo vuoden 2010 tasoa.

työttömyys
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain
TEM Työnvälitystilasto / Työ­ ja elinkeinoministeriö, Työnvälitystilasto

Keväällä alkanut työttömyyden vähentyminen on jatkunut Pirkanmaalla. Alueella oli toukokuun lopussa noin 28 000 työtöntä työnhakijaa. Työnhakijoiden määrä on merkittävästi matalampi kuin viime vuonna samaan aikaan, laskua on 7 779 henkilöä eli lähes 22 prosenttia.

Pirkanmaan 11,5 prosentin työttömyysaste lähentelee jo koko maan keskitasoa, 11,1 prosenttia. Vuosi sitten Pirkanmaa kynsi vielä 14,7 prosentin työttömyydessä.

Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa. Rakennus-, korjaus ja valmistustyössä sekä prosessi- ja kuljetustyössä työttömyys väheni paljon.

Uusia avoimia työpaikkoja oli toukokuussa yli 5 300, mikä on noin 1 500 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuntakohtaiset vaihtelut isoja

Korkein työttömyysaste Pirkanmaan kunnista on Tampereella (13,6) ja alhaisin Pirkkalassa (7,7). Suurten kaupunkien välisessä vertailussa Tampereen kaupungin työttömyysaste on kahdeksanneksi suurin.

Kuntatasolla suurimmat positiiviset muutokset olivat Juupajoella, Lempäälässä, Pirkkalassa ja Virroilla. Työttömyys väheni kaikissa kunnissa.

Varsinaisten työttömien lisäksi lähes 13 000 henkeä oli työllisyysvalmennuksessa tai muussa työllistämisessä.

Pirkanmaa on vahvasti vientiteollisuusseutua, mikä on näkynyt selvästi työllisyyden muutoksina nousu- ja laskusuhdanteissa.