1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Neste Oyj

Nesteen työntekijät osoittavat mieltä Sipilän hallituksen omistajapolitiikkaa vastaan – polttoaineiden jakelu keskeytetään ensi viikoksi

Nesteen luottamusmiehen mukaan mielenilmauksen aikana polttoainetta ei jaella jalostamoilta tankkiautoille, jotka kuljettavat sitä huoltoasemille.

Neste Oyj
Neste
Polttoaineiden jakelu keskeytetään ensi viikoksi.Miikka Miinala / Yle

Nesteen työntekijät aikovat osoittaa mieltään pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen omistajapolitiikkaa vastaan.

Työntekijät kertovat lopettavansa polttoaineiden jakelun jalostamoilla ensi viikoksi. Polttoaineiden jakelu keskeytetään ensi maanantaina kello 7.00 ja sitä jatketaan sunnuntaina kello 19.

Porvoon jalostamon toimihenkilöiden pääluottamusmiehen Jouni Lappeteläisen mukaan jakelun keskeyttäminen tarkoittaa sitä, että Porvoon ja Naantalin jalostamoilta ei jaella polttoainetta tankkiautoille, jotka vievät sitä huoltoasemille.

– Polttoaineet riittävät sen aikaa, minkä aikaa huoltoasemilla riittää varastoja. En osaa arvioida, miten isot kulutukset ovat, mutta varmaan useita päiviä on huoltoasemilla tankkien tilavuus, Lappeteläinen sanoo.

Tuotanto Porvoossa ja Naantalissa jatkuu normaalisti.

Nesteen luottamusmiesten tiedotteen mukaan kyseessä on protesti Sipilän hallituksen toimille, jotka mahdollistavat valtion omistamisen laskemisen Neste Oyj:ssä 33,4 prosenttiin. Tällä hetkellä valtio omistaa yhtiöstä 50,1 prosenttia.

– Nesteen menestys perustuu osaamiseen, harkittuun strategiaan, pitkäjänteisiin investointeihin ja vakaaseen omistajapohjaan. Näihin tekijöihin ei ole mitään syytä puuttua. On tärkeää, että Nesteen hyvään vauhtiin päässyttä tuloskehitystä ei nyt pilata, luottamusmiehet kirjoittavat tiedotteessaan.

Protestissa ovat mukana Neste konsernin työntekijät, toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt.

Lue seuraavaksi