1. yle.fi
  2. Uutiset

Pandojen tulo Ähtäriin ei ole uhattuna – rakentaminen etenee suunnitellusti

Pandatalon rakentamista jatketaan Ähtärin eläinpuistossa siitä huolimatta, että hallinto-oikeus kumosi hankkeen rahoitusratkaisun.

pandat
Suunnitelma Pandatalon sijoittumisesta Ähtärin eläinpuiston eli Ähtäri Zoon alueelle.
Suunnitelma Pandatalon sijoittumisesta Ähtärin eläinpuiston eli Ähtäri Zoon alueelle.Ähtäri Zoo

Ähtärin eläinpuistossa on rakennettu pandataloa keväästä asti. Rakennustöitä aiotaan jatkaa normaalisti Vaasan hallinto-oikeuden tänään antamasta päätöksestä huolimatta. Hallinto-oikeus kumosi pandataloon liittyvän rahoitusratkaisun. Asiasta valitti ähtäriläinen yksityishenkilö.

– Pandatalo on jo pitkällä. Sitä on alettu rakentamaan kiinteistöleasingilla ja jo silloin hankkeen alussa tiedettiin, että tällainen valitus on tullut, ja liikenteeseen lähdettiin korvaavilla vakuuksilla. Tällä hetkellä pandatalon rakentaminen etenee suunnitellusti ja jatkuu myöskin eteenpäin suunnitellusti, toteaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi.

Kiinteistöleasing-rahoituksessa kohde itsessään eli pandatalo on rahoituksen vakuutena. Sen lisäksi tarvittiin vastavakuuksia, joita eläinpuisto haki Ähtärin kaupungilta. Kaupunki myönsi vakuudet, joista sittemmin tehtiin valitus hallinto-oikeuteen.

Ähtärin kaupunki harkitsee nyt, miten se aikoo edetä asiassa. Vaihtoehtoina on lähinnä uudenlaiset takausjärjestelyt tai oikeusprosessin jatkaminen korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Eläinpuistossa luotetaan siihen, että eteni asia miten tahansa, ei sillä ole vaikutuksia pandatalon rakentamiseen eikä pandojen tuloon.

– Nyt odotetaan kaupungin päätöstä ja toivotaan ja luotetaan siihen, että pystytään jatkamaan pandatalon rakentamista ihan aikataulussa eikä mitään takapakkia tule.

– Pandatalo tulee valmistumaan ajoissa ja pandat saapuvat tämän vuoden puolella Ähtäriin, sanoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi luottavaisena.

Lue seuraavaksi