Kaksi ranskalaisministeriä eronnut tehtävistään vuorokaudessa

Ranskan puolustusministeri kertoi erostaan vuorokausi sen jälkeen, kun Ranskan alueministeri ilmoitti eroavansa tehtävästään.

Ranska
Sylvie Goulard
Sylvie GoulardChristophe Petit Tesson / EPA

Ranskan puolustusministeri Sylvie Goulard on jättänyt eroilmoituksensa. Goulard ilmoitti erostaan sen jälkeen, kun Ranskan syyttäjänvirasto kertoi tutkivansa Goulardin puolueen rahoitusta.

Syyttäjä tutkii Canard Enchainé -lehdessä esitetyt väitteet, että Goulardin puolue olisi käyttänyt Euroopan parlamentin varoja palkatakseen avustajia Ranskassa.

Ranskan esitutkinta ei kerro syyllisyydestä tai syyttömyydestä, sillä tutkinnan tavoite on lähinnä selvittää, onko rikosta tapahtunut.

Goulard on jo toinen Ranskan uuden, reilun kuukauden toimineen hallituksen ministereistä, joka jättää eroilmoituksensa. Maanantaina eroilmoituksensa jätti Ranskan merentakaisista alueista vastaava ministeri Richard Ferrand.

Lue myös: Presidentti Macronin puhtoinen imago sai ensimmäisen kolauksen

Ferrandin ero ei ollut suuri yllätys. Ferrandin epäillään järjestelleen vaimolleen vuokratuloja, kun Ferrand toimi ranskalaisen sairasvakuutuskassan johtajana. Ferrand suostuikin presidentti Emmanuel Macronin ehdottamaan eroon ministeritehtävästä ja hakemaan Macronin Tasavalta liikkeessä -puolueen parlamenttiryhmän johtajan paikkaa.

Macronin odotetaan kertovan uusista ministerinimityksistään keskiviikkona.

Lähteet: AFP, Reuters