Hyppää sisältöön

Väyrynen harkitsee sittenkin presidenttiehdokkuutta

Aiemmin Sauli Niinistön uudelleenvalintaa tukenut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) pohtii mahdollista presidenttiehdokkuuttaan kesän aikana.

Paavo Väyrynen tiedotustilaisuudessaan Helsingissä 21. kesäkuuta. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Vuoden 2012  presidentinvaaleissa kolmanneksi jäänyt keskustan euroedustaja Paavo Väyrynen saattaa sittenkin asettua ehdolle myös vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Väyrynen pohtii asiaa kesän aikana, koska pyyntöjä on tullut "Suomen itsenäisyydestä ja puolueettomuudesta" huolestuneilta tahoilta.

Väyrysen mukaan kyseeseen voisi tulla valitsijayhdistyksen ehdokkuus kuten jatkokaudelle pyrkivällä tasavallan presidentti Sauli Niinistölläkin. Väyrysen perustama Kansalaispuolue ei vaaleihin osallistu ja keskustan ehdokas on Matti Vanhanen.

Väyrynen on tähän saakka tukenut Niinistön uudelleenvalintaa, mutta kertoo tulleensa toisiin ajatuksiin Kultaranta-keskustelujen jälkeen. Väyrysen mielestä Niinistö on ottanut liian aktiivisen linjan EU:n puolustusyhteistyön kehittämisessä.

Eduskuntaan palaamisensa ajankohtaan Väyrynen ei Helsingissä keskiviikkona järjestämässään tiedotustilaisuudessa ottanut kantaa. Väyrysellä on vuoden 2015 eduskuntavaalien tuloksen perusteella oikeus palata eduskuntaan haluamanaan ajankohtana.

.
.