Kesämuusikot ilmestyvät Kemin kaduille

Kesämuusikoiden tehtävänä on tuoda musiikin keinoin virkeyttä ja kulttuuria Kemin katukuvaan.

nuoret
Valtteri ja Tuomas
Kesämuusikot Valtteri Kemppainen (vas.) ja Tuomas Julku.Joonas Pirttikangas / Kemi Factori

Kemin kaduilla voi kesän aikana nauttia kesämuusikkojen soitannasta. Kemin kaupunki ja Kemitiimi ovat yhteistyössä päättäneet palkata nuoria elävöittämään kaupungin katukuvaa.

Kesämuusikot Valtteri ja Tuomas ovat kemiläisiä nuoria, jotka halusivat työllistyä musiikin pariin kesällä 2017. Kemitiimin ja nuorten työpaja Kemi Factorin yhteistyönä syntyi ajatus Kemin kesämuusikot -konseptista.

Valtteri ja Tuomas esiintyvät kaduilla, kahviloissa, lounasravintoloissa, eri tapahtumien yhteydessä ja heidät voi myös tilata julkisiin tiloihin ilahduttamaan ja tuomaan musiikin ilosanomaa, kerrotaan kesämuusikoiden tiedotteessa.

Lisäksi nuorten tehtävänä on tuoda positiivista Kemi -kuvaa julkisuuteen hyödyntämällä muun muassa sosiaalista mediaa ja julkaisemalla materiaalia sekä tunnelmia Kemin kesämuusikoiden Facebook- profiilissa (siirryt toiseen palveluun).

Kemiläisyys esillä ohjelmistossakin

Muusikoiden ohjelmisto koostuu viikoittain vaihtuvien teemojen mukaan. Eri teemoista kuulijat voivat löytää muun muassa kemiläisyyttä, Suomen juhlavuoden tunnelmaa sekä monien naisartistien esittämää musiikkia.

Eri teemojen ympärille pyritään luomaan myös yhteisöllisyyttä spontaanien katujamien ja puistopiknik- konserttien muodossa.

Myös vuonna 2011 Kemissä nähtiin kesämuusikkoja kun parivaljakko Henry Salmi ja Ville Mikkola esiintyivät kaupungin kaduilla.