Tammelantori on osa tamperelaista juhannusperinnettä – Yle Tampere torstaiaamuna mukana tunnelmassa

Mitä mansikat ja perunat tänä juhannuksena torilla maksavat? Tähänkin kysymykseen saadaan vastaus, kun Yle Tampere jalkautuu juhannustorille.

Tammelantori
Mansikka, jonka taustalla torimaisema
Anna Sirén / Yle

Pirkanmaalaisia mansikoita saa jo juhannuskakun verran. Lämpimillä paikoilla mansikka kasvaa hyvin, mutta lisää aurinkoa kaivataan. Paikalliset vaihtelut ovat kuitenkin suuria.

Pirkanmaalla varhaisperunatiloja ei ole niin montaa, mutta esimerkiksi Pälkäneeltä Niitty-Seppälän tilalta kerrotaan perunan olevan jo hyvän kokoista. Kauden alku on mennyt harson alla.

Mutta kuinka korkealle kipuavat tänä juhannuksena perunoiden ja mansikan torihinnat? Tähän kysymykseen saadaan vastaus torstaina, kun Yle Tampereen aamulähetystä tehdään kello 06.30-10.00 Tammelantorilta.

Lähetystä pääset kuuntelemaan täältä tai radiovastaanottimista taajuudelta 99,9 MHz.

Anna Sirénin ja Jyrki Hakasen seurana torilla piipahtavat ainakin Tampereen kaupungin eläkkeelle jäävä ympäristösuunnittelija Lasse Kosonen, Valtteri-festivaalia pyörittävä Rowan Rafferty sekä Tampere-seuran toiminnanjohtaja Heidi Martikainen.

Myös Ylen aamu-TV:n lähetyksessä nähdään suoria toritunnelmia kello yhdeksän jälkeen.

Kesän ajan Yle Tampereen radiolähetykset retkeilevät viikoittain ulkoilmassa ympäri Pirkanmaan. Retkitunnelmia voit seurata myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #yleretkellä. Twiitit kaikilta retkiltä päivittyvät myös tähän artikkeliin.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.