Guns N' Roses saa liikkeelle 55 000 ihmistä: Näillä ohjeilla luovit sujuvasti ihmismassassa

Hämeenlinnaan kannattaa tulla rennosti ilman omaa autoa ja seurata tapahtuman nettisivuja.Tapahtuman sujuvuutta on pyritty parantamaan entisestään.

Guns N’ Roses
Axl Rose keikalla
Live Nation

Hämeenlinnaan Kantolan tapahtumapuistoon odotetaan 55 000 Guns N' Rosesin fania. Konsertti on loppuunmyyty.

Hämeenlinnassa on konserttiviikonlopun ajaksi muutettu liikennejärjestelyjä, suljettu katuja ja järjestetty lisäpysäköintipaikkoja. Myös remontissa oleva Hopeaseppien silta Paasikiventiellä avataan osittain konsertin ajaksi.

Tapahtuma-alueen portit avautuvat klo 15. Ensimmäinen esiintyjä nousee lavalle noin seitsemältä illalla. Konsertin on arvioitu päättyvän puolen yön aikaan.

Konserttivierailta toivotaan rentoa juhlamieltä. Aikaa kannattaa varata reilusti, sillä välttää myös turvatarkastukseen syntyviä jonoja. Käteisen rahan käyttö nopeuttaa ja helpottaa mahdollisia ostoksia.

Konserttipäivänä ruuhkat ovat mahdollisia. Poikkeavat liikennejärjestelyt muuttavat tuttuja reittejä.

Ajankohtaisimmat tiedot, tarkat kartat ja konserttiaikataulut löydät tästä (siirryt toiseen palveluun).

– Suosittelen seuraamaan nettisivuja ja tutustumaan niihin etukäteen, sanoo Maritta Kettunen Live Nationilta.

Saapuminen ja liikennejärjestelyt

Järjestäjä muistuttaa, että konserttiin kannattaa tulla ensisijaisesti julkisilla kulkuvälineillä. Juna-asemalta on kävely- ja pyöräilymatka konserttialueelle, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä. Reitti kulkee Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu, jossa alueen pääportti sijaitsee.

tapahtumakartta
Omilla autoilla konserttin tuleville on otettu käyttöön kakkosportti.Live Nation Finland

Pääporttien läheisyyteen on varattu tila pyöräparkille. Konserttialueen karttaan pääset tutustumaan tästä (siirryt toiseen palveluun).

Jos konserttiin tulee omalla autolla, kannattaa oma kulkupeli jättää liityntäpysäköintipaikoille (siirryt toiseen palveluun) ja jatkaa matkaa julkisilla kulkuvälineillä. Liikennejärjestelyihin tehtyjen muutosten takia paikalla on opasteita, eivätkä esimerkiksi navigaattorin reittivalinnat välttämättä toimi.

Kantolassa autoliikennettä rajoitetaan tapahtumapäivänä lauantaina klo 15 alkaen. Vanajantie on yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, eikä valtatie 10:ltä ole kääntymismahdollisuutta Vanajantielle.

VR ja Onnibus ovat järjestäneet lisäliikennettä konsertin päättymisen jälkeen.

Poikkeavia liikennejärjestelyjä on tapahtuma-alueen lähellä sunnuntaihin saakka. Järjestäjä toivoo alueella liikkujilta malttia ja kärsivällisyyttä.

Autolla tuleville on käytössään kakkosportti

Kantolan tapahtumapuisto sai tulikasteensa jo kaksi vuotta sitten, kun AC/DC houkutteli paikalle saman verran ihmisiä kuin mitä nyt odotetaan Guns N' Rosesiin.

kantolan tapahtumapuisto saapumiskartta
Live Nation Finland

Tänä kesänä järjestettävä jättikonsertti on tapahtumapuiston kolmas suurtapahtuma. Tänä vuonna huomiota kiinnitetään erityisesti konsertin loppuun.

– Yksi muutos aiempaan on nimenomaan liikennejärjestelyt konsertin päättyessä. Esimerkiksi autoliikennettä on rajoitettu merkittävämmin kuin aikaisemmin, sanoo Maritta Kettunen Live Nationilta.

Aiemmissa kahdessa konsertissa käytössä on ollut vain yksi portti. Nyt portteja on kaksi, joista toinen on tarkoitettu erityisesti omilla autoilla saapuneille konserttivieraille.

– Olemme muuttaneet aiempiin vuosiin verrattuna kulkureittejä omilla autoilla tuleville. Pysäköintialueilta tuleville ihmisille on varattu kakkosportti, sanoo Kettunen.