Hyppää sisältöön

Ritva Elomaa loikkaa takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään – "Perus-Kike is back!"

Elomaa oli yksi 20 kansanedustajasta, jotka loikkasivat perussuomalaisten eduskuntaryhmästä Uusi vaihtoehto -ryhmään vain kaksi päivää puoluekokouksen jälkeen.

 Ritva Elomaa
Ritva ("Kike") Elomaa kertoi palaavansa takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaa loikkaa takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Elomaa kertoi asiasta torstaina eduskunnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Elomaa oli yksi 20 kansanedustajasta, jotka loikkasivat perussuomalaisten eduskuntaryhmästä Uusi vaihtoehto -ryhmään vain kaksi päivää puoluekokouksen jälkeen.

– Minulla oli silloin yksi vuorokausi aikaa päättää mitä teen ja mihin leiriin mennään. Menin porukoihin mukaan, siellä on hyviä edustajia ja kavereita. Kohdaltani yksi vuorokausi oli liian vähän. Tein hätiköidyn päätöksen ja en ajatellut asioita loppuun. Tunnen olevani perussuomalainen, perus-Kike is back! Elomaa perusteli takaisinloikkaustaan tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi olevansa ”erityisen iloinen”, että Elomaa harkitsi loikkaustaan uudelleen ja palasi takaisin vanhaan ryhmään.

– Toivon, että Kiken esimerkki rohkaisee myös muita kansanedustajia pohtimaan asiaa vielä uudelleen. Uskon, että näin tapahtuukin.

Halla-aho ei lähtenyt arvioimaan, tuleeko loikkauksia vielä lisää. Hän kuitenkin totesi, että ”keskusteluja käydään kansanedustajien kanssa”.

Elomaan loikkaus tarkoittaa sitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän koko kasvaa 16 edustajaan. Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmässä on loikkauksen jälkeen 19 kansanedustajaa.

Lue myös

.
.