Eduskuntaan Hanna Mäntylän tilalle nouseva Matti Torvinen: "Tarjoan yhteistyön kättä heille, jotka ovat minut hyljänneet ja leimanneet"

Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen valmistautuu todennäköiseen kansanedustajan tehtäväänsä pikavauhtia. Euroopan neuvostoon lähtevä Hanna Mäntylä on siirtymässä uusiin tehtäviinsä jo heinäkuussa.

eduskunta
Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen poseeraa aurinkoisissa maisemissa lukuisten loma-asuntojen ja kerrostalojen edessä.
Perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Matti Torvinen kommentoi uusia käänteitä ulkomaanmatkaltaan.Matti Torvinen

Keskiviikkona tullut uutinen Hanna Mäntylän aikeista lähteä uusiin työtehtävin Strasbourgiin tuli yllätyksenä perussuomalaisten lappilaiselle varakansanedustaja Matti Torviselle.

Torvinen oli lomailemassa ulkomailla, kun Mäntylä soitti hänelle keskiviikkoaamuna ja kertoi päätöksestään.

Mäntylä on siirtymässä erityisneuvonantajaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön Strasbourgiin. Ennen kuin Mäntylä voi ottaa tehtävän vastaan, eduskunnan on myönnettävä hänelle vapautus kansanedustajan toimesta.

Mäntylä on jättänyt eronpyyntönsä keskiviikkona iltapäivällä. Jos Mäntylä saa vapautuksen edustustoimestaan, nousee perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja Torvinen hänen tilalleen eduskuntaan.

Torvinen kutsuu mahdollista kansanedustajan pestiä unelmiensa täyttymykseksi.

– Kaiken kaikkiaan ankaran, myllertävän viikon jälkeen tämä on aivan uskomaton uutinen. Olen edelleen kauhean hämmentynyt, mutta tietenkin monella tapaa onnellinen. Kyllä minä lappilaisten asiaa lähden ajamaan yli puoluerajojen, Torvinen toteaa.

Kaiken kaikkiaan ankaran, myllertävän viikon jälkeen tämä on aivan uskomaton uutinen.

Matti Torvinen

Uusi kansanedustaja joutuu perehtymään tehtäviinsä ripeällä tahdilla. Torvisen mukaan Mäntylä on siirtymässä uusiin tehtäviinsä jo heinäkuussa.

Kovan kritiikin keskeltä kansanedustajaksi

Torvinen sai piiriltään kovaa kritiikkiä, kun hän kertoi arvostavansa suuresti omaan eduskuntaryhmään loikannutta Timo Soinia. Lapin piirin puheenjohtajana toimiva Torvinen sanoo joutuneensa painostuksen kohteeksi jo helmikuussa, kun hän ilmoitti kannattavansa Sampo Terhoa puolueen puheenjohtajaksi.

– Vanhat kaverit kääntyivät minua vastaan median kautta. Moni hyökkäsi puhelimitse. Tuntui ahdistavalta, että miehet, joita minä olin halannut muutamaa päivää aikaisemmin, kun olin eronnut heistä bussimatkalla, kääntyivät minua vastaan, Torvinen muistelee puoluekokouksen jälkimaininkeja.

Miehet joita olin halannut muutamaa päivää aikasemmin, kääntyivät minua vastaan.

Matti Torvinen

Mikäli Torvinen nousee kansanedustajaksi, hän aikoo liittyä eduskunnassa Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään. Mies uskoo, että hänellä on kritiikistä huolimatta tukijoita "Lapin hiljaisen enemmistön" joukossa.

– Pidän, että minulla on aika betonoitu kannatus. Tarjoan kyllä yhteistyön kättä heille, jotka ovat minut julkisesti hyljänneet ja leimanneet. Muistetaan aina se, että kaikki sodat sovitaan rauhanpöydissä. Taistelukentillä niitä ei koskaan ratkaista, Torvinen sanoo.