Prinssi Harry: Kukaan ei halua olla kuningas tai kuningatar

Newsweek-lehden haastattelema prinssi kuitenkin uskoo, että ihmiset tarvitsevat tällaisia instituutioita.

Britannian kuninkaallinen perhe
Prinssit William ja Harrykävelemässä rinnakkain.
Prinssit William ja Harry. Veljekset kuvattiin Williamin kälyn Pippa Middletonin ja James Matthewwsin häissä toukokuussa.Stringer / EPA

Britannian prinssi Harry ei usko, että kukaan kuninkaallisessa perheessä haluaa olla kuningas tai kuningatar.

Hoidamme kuitenkin velvollisuutemme, kun niiden aika on, prinssi sanoo Newsweek-lehdelle antamassaan haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Hän uskoo, että monarkia on hyvää tekevä voima ja ihmiset Britanniassa ja maailmassa tarvitsevat tällaisia instituutioita.

Prinssi sanoo yrittävänsä elää niin normaalia elämää kuin mahdollista, Hän ei kuitenkaan halua laimentaa taikaa, joka kuninkaallisiin hänen mukaansa liittyy.

Prinssi Harryn veli William on kruununperimysjärjestyksessä toinen heidän isänsä prinssi Charlesin jälkeen.

Kolme roolia

Harry näkee itsellään kolme roolia. Yksi niistä on hänen äitinsä prinsessa Dianan perinnön jatkaminen. Diana muun muassa tuki hiv-tartunnan saaneita sekä kampanjoi maamiinoja vastaan, ja Harry on jatkanut työtä.

Toinen rooli on 91-vuotiaan kuningatar Elisabetin tukeminen ja kolmas työskentely sen hyväksi, ettei mielenterveyskysymyksiin liittyisi leimaamista. (siirryt toiseen palveluun)

Haastattelussa Harry kertoi myös tuskasta, jota hän koki osallistuessaan äitinsä hautajaissaattoon 12-vuotiaana vuonna 1997.

– Äitini oli juuri kuollut ja minun täytyi kävellä pitkä matka hänen arkkunsa perässä tuhansien ihmisten ympäröimänä ja miljoonien katsellessa televisiosta. Ketään lasta ei pitäisi pyytää tekemään tällaista missään olosuhteissa, prinssi toteaa.

Lue myös:

Prinssi Harry avautuu äitinsä kuolemasta: Suljin pois kaikki tunteeni 20 viime vuoden ajan

Prinssi Harry: "Kadun, etten puhunut aiemmin äitini kuolemasta" – video