1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannuksen menoliikenne vilkasta – vakavilta onnettomuuksilta vältytty

Liikenne on ruuhkautunut ysitiellä Oriveden kohdalla. Myös Jämsään ennakoidaan ruuhkia Himoksen juhannustapahtuman takia.

Juhannusliikenne
Juhannuksen menoliikennettä 4-tiellä Vantaalla.
Juhannuksen menoliikennettä 4-tiellä Vantaalla torstaina 22. kesäkuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Juhannuksen menoliikenne on vilkastunut, mutta toistaiseksi vakavilta onnettomuuksilta ollaan vältytty. Liikennevirasto arvioi autovirtojen sakeutuvan monin paikoin illan mittaan. Seuraavat kaksi tuntia tulevat olemaan vilkkaimmat hetket maanteillä.

Tällä hetkellä pahin ruuhkasumppu on ysitiellä Tampereen ja Jyväskylän välillä Oriveden kohdalla.

– Orivedellä on selvää jonoutumista ja siellä liikenne on jopa pysähtynyt, liikennepäivystäjä Risto Nurminen Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta kertoo.

Nelostiellä liikennemäärät ovat kasvussa ja ajonopeudet kääntyneet laskuun. Myös viitostiellä Heinolasta Mikkeliin ja ysitiellä Tampereelta Jyväskylään liikenne kulkee vilkkaana.

Ysitiellä suurimmat ruuhkat

Liikennevirastosta arvellaan ysitien ruuhkien siirtyvän Orivedeltä Jämsään, sillä monet ovat menossa Jämsään Himoksen juhannustapahtumaan. Toiseksi ruuhkaiseksi paikaksi liikennepäivystäjä Nurminen veikkaa muodostuvat viitostien Lusi-Mikkeli väliä, sillä siellä on paljon mökkejä.

– Viitostie Mikkelin suunnalla tulee vielä ruuhkautumaan, kunhan liikenne vain ehtii sinne asti, Nurminen kertoo.

Liikennevirastosta ennakoidaan, että myös nelostiellä ja kolmostiellä liikennemäärät tulevat lisääntymään illan mittaan.

– Nelostie Helsingistä Mäntsälään vetää toistaiseksi ihan mukavasti. Nopeudet ovat hieman pudonneet, mutta kyllä liikennettä sopii vielä tielle, Nurminen kertoo.

Toistaiseksi juhannusliikenne on sujunut odotusten mukaisesti. Liikenne voi ruuhkautua liikennepäivystäjän mukaan vielä huomennakin.

– Monet lähtevät huomenna aamupäivän aikana mökille, joten kyllä aamupäivällä vielä liikennettä piisaa, Nurminen sanoo.

Etelä- ja Keski-Suomessa sadekuurot heikentävät näkyvyyttä, mikä kasvattaa onnettomuusriskiä. Myös ukkonen on tiettävästi mahdollinen autoilijoiden yllättäjä Etelä-Suomessa.

Lue seuraavaksi