Raumanmeren juhannuksessa ysäriä, Suomi-tähtiä ja festarihäät

Alkuperäiselle paikalleen Rauman Otanlahdelle vuosi sitten palannut Raumanmeren juhannus tavoittelee jopa 60 000 kävijää viikonlopun aikana.

Raumanmeren juhannus
Festivaalikävijät jonottavat Raumanmeren juhannuksen portilla.
Innokkaimmat festivaalivieraat jonottivat sisäänpääsyä torstaina RMJ:n porteilla.Tapio Termonen / Yle

Suomen suurimman juhannusjuhlan porteilla tunnelma on odottava. Raumanmeren juhannuksen sisäänkäynnille on kerääntynyt ihmisiä jonoksi asti ja alku on järjestäjien mukaan lähtenyt käyntiin hyvin. Torstaille on myyty lippuja reilut 15 000.

– Tällä hetkellä juhlijoita on tulossa selvästi yli 40 000 kolmen päivän aikana. Kokonaistavoite on 50 000 – 60 000 kävijää, kertoo festivaalin tiedotusvastaava Tomi Lindblom.

Raumalla nähdään juhannusaattona myös festarihäät, kun viime kesänä RMJ:ssä toisensa tavanneet Rosa Roos ja Jesse Öini vihitään päälavalla kello 18. Vihkimisen suorittaa Rauman seurakunnan pastori Lotta Hatakka.

Kolmepäiväisiksi jälleen muutetuilla juhannusfestareilla nähdään ulkomaisina tähtinä muun muassa David Hasselhoff, Pendulum, Shaggy ja Scooter. Kotimaisista artisteista Raumalla esiintyy esimerkiksi Jenni Vartiainen, Antti Tuisku, JVG, Apulanta ja Popeda.