Hulahula Suomi pistää veren kiertämään Napapiirilläkin

Lapin tanssiopiston ryhmä teki opettajansa kanssa oman koreografian Robinin lauluun.

juhannus
Lapin tanssiopiston tytöt tanssimassa omaa Hulahula-tanssiaan.
Lapin tanssiopiston harrastajia kuvattiin torstaina Ylen Lapin tv-uutisiin.Marjukka Talvitie / Yle

Lapissakin valmistaudutaan juhannusaaton Ylen Hulahula Suomi -tanssitempaukseen. Aattoiltana ympäri Suomea tavoitellaan yhteistanssin maailmanennätystä. Siihen tarvitaan 300 000 yhtäaikaista tanssijaa.

Rovaniemellä Lapin tanssiopiston tanssinharrastajat ovat tehneet Robinin Hula hula -kappaleeseen oman koreografian. Ryhmä tanssii aattoiltana Rovaniemen keskustassa Ounaskosken rantaan rakennetulla lavalla innostaen kaikkia juhannuksen juhlijoita mukaan.

Juhannusaatoksi ennustettu kolea sää ei pelota tanssijoita.

– Sehän on asennekysymys ja siinä justiin sopivasti lämpiää. Mehän ollaan täältä Lapista kotoisin, meille ei sää ole ollut ongelma ikinä. Ollaan pahemmillakin säillä esiinnytty, tanssinopettaja Anu Huhanantti vakuuttaa.

Täysin messissä

Huhanantin luotsaama rumbita-ryhmä lähti innolla mukaan haasteeseen.

– Me ollaan huhtikuusta asti oltu ihan täpinöissään, että koska se on, Huhanantti nauraa.

Yksi ryhmän tanssijoista on Mona-Maria Sandström. Lapsesta saakka tanssia harrastanutta Sandstömiä ei tarvinnut kauaa houkutella mukaan tanssitempaukseen.

– Silloin kun tämä lanseerattiin niin olin aivan mukana. Mun mielestä oli jotenkin niin hyvä se Robinin biisi, Espanjassa tehty. Rumbita ja Espanja sopivat niin hyvin yhteen, että olin kyllä täysin messissä. Mun mielestä tää on aivan mahtava juttu että saadaan kaikki tanssia hula-hulaa.