Trump perui vihjauksensa FBI-johtajan kanssa käymiensä keskustelujen nauhoitteista

Trump perui vihjaukset viime hetkellä, sillä edustajainhuoneen tiedusteluvaliokunnan tutkijat olivat vaatineet mahdolliset nauhoitteet perjantaihin mennessä.

Donald Trump tutustui pienoiskopterin toimintaan Valkoisessa talossa torstaina 22. kesäkuuta. Kuva: Olivier Douliery / EPA

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on julkisesti myöntänyt, että hänellä ei ole tallenteita liittovaltion poliisin FBI:n erotetun johtajan James Comeyn kanssa käymistään keskusteluista. Trump kertoi asiasta Twitterissä.

Trumpin ilmoitus päätti hänen ja erotetun Comeyn keskusteluihin liittyneen epävarmuuden. Trump erotti Comeyn yllättäen toukokuun puolivälissä. Tämän jälkeen Trump on syyttänyt Comeyta valehtelijaksi ja vihjannut, että hänen ja Comeyn keskusteluista saattaa olla äänitteitä tai tallenteita.

Myös Comey teki tapaamisista muistiinpanoja, koska hän epäili, että Trump voisi valehdella keskusteluista.

Trumpin vihjaukset keskusteluiden äänitteistä tai nauhotteista herättivät myös edustajainhuoneen tiedustelukomitean mielenkiinnon. Tiedustelukomitea on pyytänyt Valkoisesta talosta kaiken mahdollisen aineiston, joka liittyy Comeyn ja Trumpin keskusteluihin.

Edustajainhuoneen tutkijoiden aineistopyynnön takaraja on huomenna perjantaina.

Tiedustelukomitea tutkii Venäjän mahdollista osallisuutta Yhdysvaltain viime vuoden presidentinvaaleihin.