1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannusliikenne sujunut rauhallisesti – ketjukolari tien tukkona Lusissa

Juhannuksen aatonaaton liikenteessä on selvitty ilman vakavia onnettomuuksia.

Juhannusliikenne
Autoletka vitostiellä.
Heidi Sullström / Yle

Juhannusliikenne on sujunut ennustettua paremmin. Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan liikennemäärät nousivat, mutta liikenne sujui rauhallisesti ja "melkein ilman ruuhkia". Juhannuksen aatonaaton liikenteessä pahoilta onnettomuuksilta vältyttiin, vaikka sade heikensi näkyvyyttä paikoitellen.

Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että jonoksi asti ruuhkautumisia tapahtui kahdessa paikassa: tiellä yhdeksän Tampereen ja Oriveden välillä sekä viitostiellä "Lusin suoralla", Mikkelin ja Heinolan välissä.

Liikennepäivystäjä Risto Nurminen tieliikennekeskuksesta kertoo, että Lusin suoralla syynä ruuhkaan oli viiden auton ketjukolari, joka ruuhkautti pahasti viitostietä usean tunnin ajan.

Molemmat ruuhkapaikoista ovat Nurmisen mukaan "perinteisiä sumppuuntuvia paikkoja" ja niissä on nähty aiemminkin juhannusruuhkia.

Ratajärjestelmän vika viivästytti junia

Junavuorot myöhästelivät juhannuksen menoliikenteessä torstai-iltana. Pääradalla ilmeni ratajärjestelmän vika Riihimäen ja Hämeenlinnan välillä noin kello 20.15. Junavuorot viivästyivät enimmillään jopa kaksi tuntia.

Ongelma haittasi monen matkantekoa, sillä useat illan junavuorot olivat loppuunmyytyjä juhlapyhien menoliikenteen vuoksi. Liikenneviraston mukaan vika saatiin korjattua puolen yön jälkeen ja liikenne palautui normaaliksi vähitellen.

Juhannusaaton aamusta odotetaan vilkasta

Liikennevirastosta kerrotaan, että juhannusliikenne rauhoittui jo puoli seitsemän aikaan alkuillasta ympäri Suomen teitä.

– Tuolloin liikennemäärät ryhtyivät putoamaan kautta linjan, myös Keski-Suomessa, jonne pääkaupunkiseudun liikenne oli siinä vaiheessa jo edennyt, Nurminen kertoo.

Tieliikennekeskuksesta arvioidaan, että juhannusaatto tulee olemaan maanteillä vilkas perinteiseen tapaan aamupäivän osalta.

– On hankala arvioida, kuinka moni pääkaupunkiseudun lähtijöistä jätti ajamisen huomiseen sade- ja ukkoskuurojen takia. Varmasti voi sanoa, että liikennettä tulee huomennakin olemaan, mutta ruuhkiin asti en välttämättä uskoisi, Nurminen arvioi.

Lähteet: STT, Yle

Muokattu klo 00:52: päivitetty Liikenneviraston tietoja junaliikenteestä.

Lue seuraavaksi