1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Britannian politiikka

Mittaus: Oppositiojohtaja Jeremy Corbyn olisi paras pääministeri Britannialle

Theresa Mayn kannatus pääministerinä on romahtanut 20 prosenttiyksiköllä parissa kuukaudessa.

Britannian politiikka
Jeremy Corbyn ja Theresa May
Jeremy Corbyn ja Theresa MayEPA ja AFP

Brittiäänestäjät ovat ensimmäistä kertaa sitä mieltä, että oppositiojohtaja Jeremy Corbyn olisi maalle paras pääministeri. The Times -lehden (siirryt toiseen palveluun) teettämä mielipidemittaus osoittaa, että 35 prosenttia briteistä näkisi työväenpuolueen Corbynin mieluiten pääministerinä.

Istuva pääministeri Theresa May häviää Corbynille mittauksessa niukasti. 34 prosenttia kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että konservatiivien May on paras pääministeri. 30 prosenttia ei osaa sanoa, kuka olisi paras johtamaan maata.

Mayn kannatus pääministerinä on romahtanut parissa kuukaudessa. Vielä huhtikuun puolivälissä, ennen kuin May julisti Britanniaan ennenaikaiset vaalit, 54 prosenttia briteistä piti häntä parhaimpana pääministerinä.

Mayn kannatuksen romahdus on siis 20 prosenttiyksikköä. Corbynin kannatus on kasvanut saman verran. The Times on teettänyt mittauksen YouGovilla.

Mayn konservatiivit saivat parlamenttivaaleissa 42 prosenttia äänistä ja työväenpuolue 40 prosenttia. Tulosta on selitetty muun muassa nuorten äänestäjien vastaiskuna. Työväenpuolueen kannatus oli suurinta 18-24-vuotiaiden ikäryhmässä.

YouGovin juhannusaattona julkaistussa mittauksessa allle 50-vuotiaat äänestäjät pitivät Corbynia parhaana pääministerinä.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi