Italialainen lentoasema on höllentänyt nestemääräyksiä – sallii pestopurkit käsimatkatavaroissa

Genovan Cristoforo Colombo -kentällä nestemääräyksistä joustetaan yhdellä ehdolla.

matkatavarat
Pestokastiketta purkissa.
Genovan lentoasema sallii matkustajien vievän koneeseen jopa 500 grammaa pestoa, mikäli hän tekee vähintään 50 sentin lahjoituksen hyväntekeväisyysjärjestölle.Bjørn Jakobsen / AOP

Italiassa Genovan lentoasema on höllentänyt käsimatkatavaroita koskevia nestemääräyksiä, mutta vain ja ainoastaan genovalaisen peston osalta. Lentoasema sallii matkustajien vievän koneeseen jopa 500 grammaa pestoa.

Normaalisti käsimatkatavarat saavat sisältää nesteitä korkeintaan 100 millilitran pakkauksissa, joiden on mahduttava yhteen litran kokoiseen läpinäkyvään muovipussiin.

Genovan Cristoforo Colombo -kentällä säännöstä joustetaan peston kohdalla yhdellä ehdolla: matkustajien on tehtävä vähintään 50 sentin lahjoitus hyväntekeväisyysjärjestölle Flying Angels, joka lennättää sairaita lapsia ulkomaille hoitoon.

Lahjoituksen voi tehdä joko siinä kaupassa, josta pesto on ostettu, tai lentokentällä. Lahjoituksen tehneelle matkustajalle annetaan tarra pesto è buono todisteeksi hyväntekeväisyydestä. Vain tarralla merkityt purkit saa kuljettaa lentokentän turvatarkastuksen läpi.

Genovan pestopoikkeus astui voimaan kesäkuun alussa. Tähän mennessä matkustajat ovat kuljettaneet käsimatkatavaroina 500 purkkia pestoa, ja niistä annetuista lahjoituksista on kertynyt noin 600 euroa.

– Meidän mielestämme se on ihmeellinen tulos, kertoo lentokentän lehdistösihteeri Nur El Gawohary The Independent-lehdelle (siirryt toiseen palveluun).

Kenttä perustelee pestopoikkeustaan paikallisen ruokakulttuurin tukemisella. Genova on peston syntymäpaikka. Genovalaisessa pestossa on basilikaa, pinjansiemeniä, valkosipulia, juustoa ja oliiviöljyä.

– Takavarikoimme vuosittain satoja pestopurkkeja turvatarkastuksessa ja heitimme ne pois, El Gawohary selittää The Independentille.

– Se oli ruoan haaskausta ja ärsytti asiakkaitamme.

Lentokenttä on työstänyt nestemääräyksiään yhdessä Italian ilmailuviranomaisten kanssa.

Lähde: AP