Lontoon poliisi varmistaa: Tornitalon tuhonnut palo sai alkunsa jääkaapista

Grenfell Towerin tornitalon palossa kuoli ainakin 79 ihmistä.

Grenfell Tower -tornitalo Lontoossa 16. kesäkuuta 2017. Kuva: Chris J Ratcliffe / AFP

Lontoon Grenfell Towerin tuhoisa tulipalo sai alkunsa jääkaappipakastimesta, varmistaa Lontoon poliisi. Tulipalon arveltiin jo varhaisessa vaiheessa alkaneen jääkaapista.

– Meillä on nyt todisteet siitä, että tulipaloa ei sytytetty tahallisesti, totesi poliisipäällikkö Fiona McCormack lehdistötilaisuudessa.

Poliisi kertoo myös, että tornitalon päällysteessä käytetyt tiilet ja eristeet reputtivat rakennusalan tutkimuslaitoksen palon jälkeen tekemät turvatestit.

– Alustavat tulokset osoittavat, että Grenfell Towerista kerätyt eristenäytteet syttyivät palamaan pian kokeen alkamisen jälkeen, kertoi McCormack.

Poliisin mukaan tutkimustulokset olivat niin huolestuttavia, että niistä on välittömästi kerrottu hallitukselle. Eilen torstaina kävi ilmi, että jopa 600 kerrostalossa Englannissa voi olla samanlainen päällyste kuin Grenfell Tower -tornitalossa.

Poliisi kertoi lehdistötilaisuudessaan myös, että tutkinnan mahdollisiin rikosnimikkeisiin voi kuulua tappo. Grenfell Towerin tornitalon palossa viime keskiviikkona kuoli ainakin 79 ihmistä.

– Pelkään, että uhreja voi olla enemmän, sanoi McCormack.

Poliisin mukaan kaikki kokonaiset ruumiit on kuljetettu pois tornitalosta.

Lähteet: Reuters, AP