1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Qatar

Qatar vahvistaa saaneensa naapurimailtaan vaatimuslistan

Arabimaat vaativat muun muassa suhteiden katkaisemista Iraniin.

Qatarin pääkaupunki Doha on joutunut diplomaattisen myrskyn silmään. Kuva: Yoan Valat / EPA

Naapurusmaittensa eristämä Qatar on vahvistanut saaneensa vaatimuslistan mailta, jotka ovat katkaisseet diplomaattisuhteensa Qatarin kanssa ja asettaneet sille pakotteita, kertoi maan uutistoimisto. Qatar ei kuitenkaan kommentoinut vaatimuksia tai omaa vastaustaan niihin tarkemmin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Saudi-Arabia, Egypti, Arabiemiirikunnat ja Bahrain eivät aio poistaa Qatarille asettamiaan pakotteita, ellei maa toteuta vaateita. Aiempien mediatietojen mukaan Qataria vaaditaan 13-kohtaisella listalla muun muassa katkaisemaan diplomaattisuhteensa Saudi-Arabian arkkiviholliseen Iraniin. Lisäksi vaatimuksiin kuuluu mediatietojen mukaan muun muassa mediayhtiö al-Jazeeran ja Turkin sotilastukikohdan sulkeminen sekä Saudi-Arabiassa, Egyptissä, Arabiemiirikunnissa ja Bahrainissa terrorismista etsintäkuulutettujen luovuttaminen.

Saudi-Arabia liittolaisineen katkaisi diplomaattisuhteensa Qatariin reilut kaksi viikkoa sitten ja syytti maata terrorismin tukemisesta.