1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. juhannus

Juhannuspäivänä on saatu vesiltä suruviestejä, festareilla on ollut rauhallista

Kaiken kaikkiaan viisi ihmistä on hukkunut juhannuksen vietossa.

Kuva: Mostphotos

Juhannuksen vietto on jatkunut kohtuullisen rauhallisena, viisi ihmistä on kuitenkin hukkunut juhannuksen aikana.

Pohjois-Pohjanmaalla Iissä hukkui juhannuspäivänä puolilta päivin Iijokeen paikkakuntalainen mies. Pohjois-Karjalassa Valtimolla kaksi kalaan lähtenyttä vanhempaa miestä löytyivät hukkuneina Kalajärvestä lauantaina iltapäivällä.

Juhannusaattona Kymenlaaksossa Pyhtään Kärsäjärvestä löytyi hukkuneena kolmissakymmenissä ollut naishenkilö.

Myöhään torstaina Etelä-Savossa Puumalassa pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät hukkuneena saareen juhannusta viettämään lähteneeseen seurueeseen kuuluneen miehen.

Eri puolilla Suomea järjestettävillä juhannusfestivaaleilla on poliisin mukaan ollut tehtäviä juhannuspäivän mittaan niukanlaisesti. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoella kerrotaan poliisia työllistäneen jokusen päihtymys- ja liikennerikkomustapauksen.

Juhannuspäivän vastaisena yönä poliisia työllistivät lukuisat ratti- ja ruorijuopot, päihtyneet, häiriköivästi käyttäytyvät, vahingonteot, varkaudet ja tappelunnujakat. Tampereen Haukiluomassa ravintolan pihamaalla tapahtuneen riitelyn seurauksena yksi paikalla olleista oli ampunut käsiaseella neljä laukausta. Myös Itä-Suomen poliisi kertoo, että sen alueella selviteltiin eri kaliiperisilla ampuma-aseilla tehtyjä ammuskeluja, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ollut haavoittaa ketään.