Poliisi: Juhannuksen jälkeinen yö on sujunut varsin rauhallisesti

Poliisia ovat kuitenkin työllistäneet päihtyneiden häiriökäyttäytyminen sekä kotikäynnit muun muassa perheriidat ja muu metelöinti. Paluuliikenteen ruuhkat ajoittunevat iltapäivään ja iltaan.

juhannus
Juhannuksen menoliikennettä pääkaupunkiseudulla 23. kesäkuuta 2016.
Juhannuksen menoliikennettä pääkaupunkiseudulla 23. kesäkuuta 2016.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Juhannuksen jälkeinen yö on sujunut varsin rauhallisesti eri puolilla Suomea. Poliisin mukaan yö on ollut edellisyötä rauhallisempi, mutta silti hälytyksiä on tullut. Poliisia ovat työllistäneet muun muassa pahoinpitelyt, perheriidat, metelöinti sekä rattijuopot.

Poliisit arvioivat eri puolilta maata, että viileä ja sateinen sää on rauhoittanut juhlintaa ja vähentänyt sitä kautta myös hälytyksiä. Myös suurimmat juhannusfestarit ovat päättyneet, joten niiden aiheuttamat lisähälytyksetkin ovat loppuneet. Lisäksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Helsingissä yö oli normaalia kesäviikonloppua rauhallisempi, kun paljon väkeä on lähtenyt muualle keskikesää juhlimaan ja osa jo kesälomille.

Aamuun mennessä ei ole tullut tietoon lisää hukkuneita aiempien juhannuksen aikana hukkuneiden viiden lisäksi. Myös tieliikenne on sujunut ilman pahempia onnettomuuksia.

Paluuliikenne ajoittunee iltapäivään ja iltaan

Juhannuksen paluuliikenne saattaa ruuhkauttaa valtaväyliä sunnuntaina. Tieliikennekeskus ennustaa paluuruuhkan alkavan puolenpäivän aikoihin ja jatkuvan aina iltakahdeksaan asti. Tosin paluuliikenne on juhannuksena yleensä menoliikennettä hiljaisempaa, koska osa jää jo kesälomalle ja jatkaa lomailua muualla kuin kotona.

Ruuhkaisia osuuksia ennakoidaan pääkaupunkiseudulle ja Tampereen alueelle. Samoin valtatie 4:llä Heinolasta pohjoiseen ja valtatie 5:llä Heinolasta itään voi syntyä liikennesumppua.