Öljykuljetus syttyi palamaan valtatiellä – lähes 150 kuollut Pakistanissa

Palo tuhosi ainakin 75 moottoripyörää ja neljä autoa.

tulipalot
Pakistanin kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Ainakin 148 ihmistä on kuollut, kun öljykuljetus syttyi tuleen Ahmedpur East -kylässä Bahawalpurin piirikunnassa Pakistanissa sunnuntaiaamuna. Lisäksi kymmeniä on viety sairaalahoitoon, kertovat viranomaiset.

Säiliöauto oli matkalla Karachista Lahoreen, kun se kaatui Ahmedpur East -kylän läpi kulkevalla valtatiellä. Ihmisiä kokoontui keräämään kaatuneesta autosta valuvaa polttoainetta, kertoo Geo TV (siirryt toiseen palveluun).

Noin kymmenen minuuttia kaatumisestaan säiliöauto räjähti. Viranomaiset eivät ole kertoneet räjähdyksen syytä, mutta silminnäkijöiden mukaan ihmisiä tupakoi onnettomuuspaikan läheisyydessä. Valtavat liekit nielaisivat ainakin 75 moottoripyörää ja neljä autoa.

Monella pahoja palovammoja

Onnettomuuspaikka sijaitsee Ahmedpur Eastin keskustassa, Bahawalpurin kaupungin liepeillä, ja suurin osa uhreista oli paikallisia asukkaita, kertoo Geo TV.

Monilla sairaalaan viedyistä on erittäin pahoja palovammoja. Kuolonuhrien määrän pelätään vielä nousevan.

Lähin palovammakeskus sijaitsee noin 150 kilometrin päässä. Armeija sanoo lähettävänsä helikoptereita kuljettamaan potilaita sinne.

Säiliöauton kaatumisen syy on epäselvä. Joidenkin silminnäkijöiden mukaan autonrengas olisi puhjennut. Säiliöautossa oli 40 000 litraa polttoainetta.

Onnettomuus tapahtui kuuden jälkeen aamulla paikallista aikaa.

Tarkennettu 25. kesäkuuta kello 12 onnettomuuspaikaksi Ahmedpur Eastin kylä, joka sijaitsee lähellä Bahawalpurin kaupunkia samannimisissä piirissä Punjabissa.

Lähteet: AP, Reuters, AFP, Tass