Hyppää sisältöön

Juhannuksen paluuliikenne on rauhoittunut

Koleahko sää hillitsi poliisin arvion mukaan juhannuksen juhlintaa, mutta merialueilla oli huomattavasti normaalia kesäviikonloppua vilkkaampaa.

Juhannuksen viettoa Seurasaaressa Helsingissä 23. kesäkuuta Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Juhannus on sujui pääosin rauhallisesti, ja paluuliikenne maanteillä rauhoittui ilta kymmeneen mennessä, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Liikenne alkoi vilkastua kello 14 jälkeen. Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin.

Juhannusfestivaalit työllistivät poliisia

Poliisi epäilee, että oma osuutensa maltilliseen juhlimiseen oli koleahkolla säällä. Tehtäviä poliisilla riitti kuitenkin etenkin eri puolilla maata järjestettyjen juhannusfestivaalien ympärillä.

Länsi-Suomessa Raumalla poliisia työllisti muun muassa RMJ-festivaali, missä kirjattiin useita pahoinpitelyjä ja järjestysmiehille aiheutuneita vamman tuottamuksia.

Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoen juhannuksessa poliisilla oli suhteellisen vilkasta, kun hätäkeskukseen tuli Kalajoen alueelta yli sata puhelua, jotka vaativat poliisin toimenpiteitä. Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin yhteensä yhdeksän ja rattijuopumuksia kuusi kappaletta, lisäksi poliisin tietoon tuli yksi ryöstö- ja yksi raiskausilmoitus sekä eriasteisia anastusrikoksia. Järjestäjien mukaan juhannusaattona alueella oli 15 000 juhlijaa.

Merialueella juhannus sujui Merivartioston mukaan huomattavasti normaalia kesäviikonvaihdetta vauhdikkaammissa tunnelmissa. Juhannuspäivän tuulinen ja sateinen sää hillitsivät veneliikennettä, mutta erityisesti aattona sekä sunnuntaina liikenne oli vilkasta.

Meripelastuskeskus Turussa ja lohkokeskus Helsingissä johtivat juhannuksen aikana 54 meripelastustehtävää. Ensihoitotehtäviä hoidettiin 34 kappaletta.

Juhannuksena kuusi hukkunutta

Juhannuksen vietossa on hukkunut yhteensä kuusi ihmistä. Viimeinen suruviesti tuli sunnuntaiaamuna Lounais-Suomesta Rymättylästä, jossa yksi veneseurueeseen kuulunut mies oli hukkunut. Seurueen kahta muuta miestä epäillään ruorijuopumuksesta ja asiaa tutkitaan myös rikosnimikkeellä "kuoleman tuottamus".

Juhannuspäivänä Pohjois-Pohjanmaalla Iissä hukkui Iijokeen paikkakuntalainen mies. Pohjois-Karjalassa Valtimolla kaksi kalaan lähtenyttä vanhempaa miestä löytyivät hukkuneina Kalajärvestä.

Juhannusaattona Kymenlaaksossa Pyhtään Kärsäjärvestä löytyi hukkuneena kolmissakymmenissä ollut nainen.

Myöhään torstaina Etelä-Savossa Puumalassa pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät hukkuneena saareen juhannusta viettämään lähteneeseen seurueeseen kuuluneen miehen.

Päiv. 22:40 maantieliikenteen tilanne