1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mielenosoitukset

Poliisi purki Suomi Ensin -leirin – neljä otettiin kiinni

Purku sujui hyvin, vaikka neljä niskoittelijaa otettiin kiinni. Purkupäätös tehtiin mielenosoittajien pahoinpideltyä sivullisia.

mielenosoitukset
Poliisi purki Suomi ensin -mielenosoituksen Helsingin Rautatientorilla 26. kesäkuuta 2017.
Poliisi purki Suomi ensin -mielenosoituksen Helsingin Rautatientorilla 26. kesäkuuta 2017.

Suomi Ensin -mielenosoitus oli lähes purettu iltakahdeksaan mennessä. Leiriä alettiin purkaa hieman ennen kello kuutta, jolloin pressuja laskettiin alas.

– Purkaminen on nyt loppusuoralla menossa. Viimeisiä aitoja nostetaan pikkuhiljaa kyytiin. Poliisi ja kaupunki teki purkamisen yhteistuumin. Se jäi heiltä [leiriläisiltä] kesken, kertoo Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taponen.

Aikaisemmin kerrottiin, että yksi mielenosoittaja olisi laitettu rautoihin. Taposen mukaan kyse on useammasta henkilöstä.

– Kolme otettiin kiinni. Annetaan heille sakot ainakin niskottelusta.

Myöhemmin poliisi vahvisti, että kiinniotettuja oli yhteensä neljä.

Muilta osin mielenosoituksen purkaminen on sujunut Taposen mukaan hyvin.

Paikalla helmikuusta saakka

Suomi Ensin -mielenosoittajat ovat olleet Helsingin Rautatientorilla helmikuusta saakka. Nyt mielenosoitus jouduttiin purkamaan, koska siitä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisten turvallisuudelle.

– Mielenosoittajien epäillään syyllistyneen useisiin ohikulkijoiden pahoinpitelyihin Rautatientorilla. Niitä on tapahtunut toki aiemminkin, mutta nyt viikonloppuna on kolme eri tapausta, jossa mielenosoittajat pahoinpitelivät sivullisia, Helsingin poliisin ylikomisario Jari Taponen vahvisti aikaisemmin tänään Ylelle.

Lue seuraavaksi